Snack-arvostelu: Taffel Mix






Taffel Mix on Suomen suurimman sipsinvalmistajan, ahvenanmaalaisen Taffelin tuote. Taffel on perustettu vuonna 1969 ja työllistää noin 800 henkeä. Perunalastujen lisäksi Taffel valmistaa muun muassa pähkinäsekoituksia, joita Taffel Mix edustaa. Pussi sisältää 40% suolattuja, 15% hunajapaahdettuja ja 10% chilikuorrutettuja maapähkinöitä, 15% cashewpähkinöitä sekä 20% rusinoita.

Maku: Kuten pussin sisällöstä voi päätellä, on makujen kirjo suhteellisen monipuolinen. Taffel myy kaikkia sekoituksen sisältämiä pähkinöitä myös erillisissä pusseissa, joten kaikki pähkinät ovat varsin laadukkaan makuisia. Sekoituksessa maut ovat tosin hieman, yllätys yllätys, sekoittuneet, mutta mättönä pussi toimii. Kun Taffel Mix pussin sisällön makua tarkastelee kokonaisuutena on se erinomainen sekoitus pähkinöiden suolaisuutta, rusinoiden makeutta, kasviöljyjen pehmeyttä sekä aavistus hunajan makeutta ja chilipähkinöiden mausteisuutta.

Kaiken kaikkiaan pussi on oivallinen sekoitus Taffelin laadukkaita tuotteita. Se soveltuu esimerkiksi erinomaisesti matkaevääksi tai retkelle hätäravinnoksi, sillä pussin ravintoarvot ovat yllättävänkin suotuisat: 19g/100g proteiinia, 28g/100g hiilihydraatteja sekä 36g/100g rasvaa. Lisäksi pussi tarjoaa mainion makujen kirjon, joten sitä voi varauksetta suositella. Pienenä miinuksena maapähkinöiden suuri määrä, ne kattavat 65% pussin sisällöstä.

Kalorit:
1470kcal
490kcal/100g

4.5/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti