Jäätelö-arvostelu: Ingman Daim


Daim on Ingmanin, nykyään Unilever Ingman Productionin jäätelö. Unilever Ingman Production on puolestaan osa maailman suurinta jäätelövalmistajaa monikansallista Unilever-konsernia. Unileverin ostettua Ingman-jäätelöt vuonna 2011 Ingman-jäätelöiden symboliksi tuli Unileverin kansainvälisenä jäätelösymbolina toimiva pelkistetty sydänkuvio, joka oli aiemmin GB Glacen käytössä. Daim-jäätelö pohjautuu alunperin ruotsalaiseen Marabou suklaavalmistajan Daim-suklaapatukkaan. Se sisältää maitosuklaata, jonka välissä on mantelikrokantteja. Daim-jäätelössä on Daim-suklaakuorrute, kermajäätelöä, jäätelön seassa Daim-palleroita ja jäätelön alaosassa vohveli, jonka pohjalla on suklaata.

Maku: Daim-jäätelö maistuu huomattavan paljon alkuperäiselle esikuvalleen. Se on hyvin makeaa, suklaakuorrute on Maraboun suklaalle tyypillistä sokerisen makeaa. Myös kermajäätelö on varsin makeaa, omaan makuuni jopa liiankin makeaa. Daim-pallerot maistuvat, yllätys yllätys, Daimille, vohveli on maultaan aavistuksen rasvainen ja pohjalla oleva suklaa on tummaa, aavistuksen kitkerää suklaata.

Kokonaisuudessaan Daim-jäätelö on varsin tuhti paketti, joka tarjoaa tyydytystä makeannälkään. Omaan makuuni se on kuitenkin liian makea, ja itse jäätelö on mielestäni liian kermaista. Lisäksi vohveli häviää vertailussa monen muun jäätelön vohvelille ja pohjalla oleva suklaa on erikoinen valinta muuten Daimin linjaa noudattavalle makumaailmalle. Jos kuitenkin pidät Daim-patukasta, niin tämä jäätelö on varmasti sinulle sopiva, sillä makumaailma on todella samanlainen.

Kalorit:
340kcal
340kcal/100g

3/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti