Snack-arvostelu: Taffel Choko Nut Mix

Taffel Choko Nut Mix on Suomen suurimman sipsinvalmistajan, ahvenanmaalaisen Taffelin tuote. Taffel on perustettu vuonna 1969 ja työllistää noin 800 henkeä. Perunalastujen lisäksi Taffel valmistaa muun muassa pähkinäsekoituksia, joista Choko Nut Mix edustaa maustamattomampaa sorttia. Pussi sisältää 50% maapähkinöitä, 15% suklaakuulia, 15% rusinoita, 10% suklaapaloja sekä 10% cashewpähkinöitä. Pähkinät on paahdettu kasviöljyssä ja suolattu.

Maku: Kuten pussin sisällöstä voi päätellä, on tarjolla kohtuullisen monipuolinen makujen kirjo. Pähkinät on paahdettu miellyttävästi ja ne ovat sopivan suolaisia. Suklaan ja rusinoiden kanssa ne muodostavat erinomaisen yhdistelmän makeutta ja suolaisuutta. Suklaa on laadukasta maitosuklaata ja rusinat ovat mukavan 'mehukkaita'.

Kaiken kaikkiaan Taffel Choko Nut Mix on erinomainen sekoitus pähkinöitä, suklaata sekä rusinoita ja se sopii esimerkiksi matkaevääksi varsin mainiosti. Eihän tämä sekoitus terveellinen ole, sillä siinä on 17g/100g proteiinia, 31g/100g hiilihydraatteja ja 36g/100g rasvaa. Pussi on kuitenkin huomattavasti parempi eväsvaihtoehto kuin karkkipussi tai suklaapatukka. Pientä miinusta siitä, että mielestäni nykyisellään pussi on juurikin lähinnä eväskäyttöön/energiantarpeeksi sopiva ja tähän tarkoitukseen pähkinä/suklaa-suhde voisi olla vieläkin enemmän pähkinöiden suuntaan kallistuva. Maultaan kuitenkin varsin mainio yhdistelmä.

Kalorit:
1040kcal
520kcal/100g

4/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti