Juoma-arvostelu: Sprite





Sprite on The Coca-Cola Companyn omistama ja valmistama sitruunan ja limen makuinen virvoitusjuoma. Se kehitettiin alunperin Saksassa vuonna 1959, sieltä se siirtyi Yhdysvaltoihin vuonna 1961 ja Suomeen juoma saapui 1965. Sprite on maailman suosituin ja myös Suomen juoduin sitruuna-limettijuoma. Se on maailman neljänneksi suosituin virvoitusjuoma, ja sitä juodaan yli 190 maassa.

Maku: Sprite on keskivahvasti hiilihapotettu juoma ja maultaan se on yhdistelmä sitruunan ja limen happamuutta, sekä sokerin tasapainottavaa makeutta. Juoma on todella raikas ja juuri sopivassa tasapainossa kirpeyden ja makeuden välillä.

Kaiken kaikkiaan Spriten suosio on helppo ymmärtää. Suomen virvoitusjuomamarkkinoiden kolme suurinta sitruuna-lime -juomaa ovat hyvin lähellä toisiaan. Makeusjärjestyksessä ne sijoittuvat seuraavasti: Sprite on vähiten makeaa (10,1g sokeria/100ml) , 7 Up sijoittuu keskelle (11g/100ml) ja Mountain Dew on kaikista makeinta (12g/100ml). Onkin kuluttajan mielipiteestä riippuvaa, mistä tykkää eniten. Sprite sopii mielestäni parhaiten henkilölle, joka haluaa sitruunalimonadia, ja aavistuksen aidon sitruunan sekä limen kirpeyttä. Oma suosikkini on Sprite, sillä mielestäni sitruunalimonadin ei pidä olla liian sokerinen.

Kalorit:
630kcal/1.5l
210kcal/0.5l
42kcal/100ml

5/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti