Juoma-arvostelu: Pepsi Max


Pepsi Max on täysin sokeriton ja täten kaloriton kevytvirvoitusjuoma. Se on PepsiCo-yhtiön omistama tuote ja Suomessa sitä valmistaa Hartwall. Juoman tuotesisältö paljastaa sen sisältävän jopa kuutta eri lisäainetta, joten kalorittomuudesta huolimatta juoma ei ole terveellistä nähnytkään.

Maku: Pepsi Max on jopa aavistuksen esikuvaansa tavallista Pepsiä makeampi. Juoma on sokerisiirapin ja veden yhdistelmä, mutta koska Max ei sokerisiirappia sisällä, täytyy tämä makeus korvata keinotekoisilla makeuttajilla. Täten juoman makeus ei ole yhtä täyteläistä kuin tavallisessa versiossa ja pinnalle puskeekin aspartaamin keinotekoinen aromi.

Pepsi Max on vaihtoehto Pepsistä pitäville henkilöille, jotka haluavat nauttia virvoitusjuomansa ilman kaloreita. Itse en tähän näe syytä, sillä silloin harvoin kun virvoitusjuomia juo, on mielestäni sama juoda sokeripitoisia luonnollisemman makuisia versioita. Mutta onhan toki hyvä olla olemassa vaihtoehtoja kunkin käyttäjän tarpeisiin. Maultaan Pepsi Max on mainiota, mutta keinotekoisesta mausta on pakko antaa miinusta.

Kalorit:
7.2kcal/1.5l
2.4kcal/0.5l
0.48kcal/100ml

3.5/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti