Juoma-arvostelu: Fanta Appelsiini


Fanta on The Coca-Cola Companyn omistama ja valmistama virvoitusjuoma. Suomessa juomaa valmistaa, myy ja toimittaa Sinebrychoff. Juoman nimi tulee saksan kielen sanasta "Fantasie" = mielikuvitus. Juoman kehitti tohtori Schetelig Saksassa vuonna 1941. Fanta on Suomen neljänneksi suurin virvoitusjuomamerkki. Se on maailman suosituin appelsiinivirvoitusjuoma ja Fantan kansainväliseen tuoteperheeseen kuuluu yli 250 makua.

Maku: Fanta Appelsiini maistuu nimensä mukaisesti appelsiinilta. Se on maultaan yllättävän mehumainen, tosin on turha odottaa hiilihapotetun appelsiinimehun kaltaista aitoa makua. Kuitenkin verrattuna esimerkiksi Jaffa Appelsiiniin, Fanta on aavistuksen happamampi ja hedelmäisempi, jopa hivenen kirpeä.

Kaiken kaikkiaan Fanta Appelsiini on erinomaisen raikas ja hyvä appelsiinilimonadi. On kuluttajan omasta mausta kiinni pitääkö enemmän Fantan aavistuksen kirpeämmästä mausta vai Jaffan pyöreämmästä ja hivenen makeammasta appelsiinimausta. Itse kallistun aavistuksen Jaffan puoleen kotimaisuuden vuoksi, jos en muuten.

Kalorit:
645kcal/1.5l
215kcal/0.5l
43kcal/100ml

4.5/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti