Karkki-arvostelu: Tutti Frutti Mix

Tutti Frutti Mix karkit ovat suomalaisen Fazerin valmistaman Tutti Frutti karkkiperheen ns. peruspussi. Fazer on vuonna 1891 perustettu yhtiö, joka on yksi Suomen suurimmista ruokapalvelualan yrityksistä. Nykyisellään Fazer-konserni työllistää noin 15000 työntekijää, makeiset ovat Fazer Makeiset Oy tytäryhtiön vastuulla. Yrityksellä on toimintaa kahdeksassa maassa ja vientiä yli 40 maahan. Fazerin oman kuvauksen mukaan: "Tutti Frutti Mix Jumbo on jumbo-pussien klassikko! Makeispussista löydät pehmeitä hedelmä-, salmiakki- ja lakritsimakeisia sekä rapeita lakritsirakeita. Tutti Frutti Mix Jumbo kruunaa leffaillan ja on kuin tehty jaettavaksi!"

Maku: Kuten pussin kuvauksesta selviää, pussi sisältää hedelmä, salmiakki-, sekä lakritsimakeisia. Hedelmämakeisia on päärynän, vadelman, sitruunan ja melonin muodossa. Kukin karkki on aromiltaan aavistuksen verran hedelmäänsä muistuttava, vaikkakin aromi on varsin keinotekoinen. Hedelmäkarkit ovat kuitenkin erinomaisen makuisia. Salmiakkikarkkeja pussissa edustavat salmiakkiruudut, jotka ovat varsin hyviä, suhteellisen vahvan salmiakin makuisia. Lakritsikarkkeja pussissa ovat pienet lakritsikuutiot, jotka maistuvat miedolle lakulle sekä liitulakut, jotka koostuvat rapeasta kuoresta ja salmiakin sekä lakritsin yhdistelmästä ja aavistuksen mentholisesta sisäosasta.

Kokonaisuudessaan Tutti Frutti Mix tarjoaa monipuolisen karamellikattauksen. Hedelmäkaramellit ovat erinomaisen makuisia, salmiakkiruutu on sopivan vahva ja lakritsikarkitkin lienevät lakritsinystävien mieleen. Omaan makuuni pussin lakritsikarkit ovat hieman tarpeettomia ja jos esimerkiksi pienten lakritsikuutioiden tilalla olisi suklaakarkkeja, olisi pussi täydellinen. Nykyiselläänkin pussi tarjoaa kuitenkin varsin loistavan makuvalikoiman.

Kalorit:
1408kcal
352kcal/100g

4.5/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti