Juoma-arvostelu: Valio Yuju vilvoitusjuoma marjainen

Yuju marjainen vilvoitusjuoma on suomalaisen maitoalan yrityksen Valion lanseeraama juoma-uutuus. Valio on perustettu vuonna 1905, se on yksi Suomen suurimmista yrityksistä ja työllistää nykyisellään noin 4600 työntekijää. Valion omien kuvauksien mukaan: "Yuju vilvoitusjuoma marjainen on täysin uudenlainen, raikas ja jännittävä maidosta hapattamalla valmistettu janojuoma."

Maku: Yuju marjainen vilvoitusjuoma on ensimaistamalta todella hämmentävä makukokemus. Sen makumaailmassa yhdistyvät maidon makeus ja pehmeys sekä mehun, tässä tapauksessa aroniamehun marjaisuus ja aavistus kirpeyttä. Lopputulemana juoma maistuu lähinnä laimennetulta maidolta, johon on lisätty aavistus mehua. Sitähän se toisaalta onkin, kun tuotteen ainesosalistaa tarkastelee.

Kokonaisuudessaan on vaikea sanoa mitä mieltä Yuju marjainen vilvoitusjuomasta pitäisi olla. Se on hyvin mielenkiintoinen uutuus ja tarjoaa jonkinlaisen välivaihtoehdon terveellisten juomien ja limpparien välille. En kuitenkaan ole varma, löytyykö Suomesta kuluttajaryhmää, joka tällaiseen sekoitukseen mieltyy. Jos et pidä maidosta, et myöskään luultavimmin pidä Yuju-juomista, mutta toisaalta Suomessa juodaan maitoa sen verran paljon, että kenties tälle juomallekin löytyy ostajia. Kyseessä on mielenkiintoinen uutuus ja vaikka maku vaatiikin parin kulauksen verran totuttelua, on se varsin pehmeä, raikas ja miellyttävä. Itse pidän marjaisasta vaihtoehdosta eniten, sillä se on mielestäni luonnollisin makuyhdistelmä. Toki tottumuskysymyshän se vain on.

Kalorit:
340kcal/1l
85kcal/2.5dl
34kcal/100g

4/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti