Juoma-arvostelu: Coca-Cola


Coca-Cola on The Coca-Cola Companyn omistama ja valmistama hiilihapotettu kolajuoma. Se on maailman myydyin virvoitusjuoma ja vuonna 2011 tehdyn tutkimuksen mukaan maailman arvokkain brändi. Coca-Colaa myydään kaikissa maailman maissa lukuun ottamatta Kuubaa ja Pohjois-Koreaa. Juoman kehitti yhdysvaltalainen tohtori John Pemberton vuonna 1886, tarkoituksenaan kehittää lääke parantamaan päänsärkyä. Coca-Cola saapui Suomeen vuoden 1952 olympiakisojen aikaan. Nykyään Suomessa Coca-Colaa valmistaa ja myy Sinebrychoff.

Maku: Coca-Cola on niin vahvasti oma käsitteensä, että sen makua on vaikea eritellä. Juoma maistuu kuitenkin sokerisiirapin ja veden sekoitukselle ja lienee juomassa aistittavissa pienenpieni aavistus yrttisyyttäkin. Juoma on sopivasti hiilihapotettu ja mielestäni juuri sopivan makea, tarjoten kuitenkin varsin raikkaan makuelämyksen.

Kaiken kaikkiaan Coca-Colan suosio on helppo ymmärtää, sillä monissa paikoissa ympäri maailman sitä myydään halvemmalla kuin puhdasta juomavettä. Tämän lisäksi juoma maistuu erinomaiselle ja sisältää sokeria, joka tekee itse kustakin sokerihiiriä, jotka palaavat juoman ääreen kerta toisensa jälkeen. Vaikka Coca-Colaa onkin kritisoitu eettisesti arveluttavista toimintaperiaatteista, ei niihin tarvitse tässä ottaa kantaa, sillä onhan se nyt pakko todeta, että tästä ei kolajuoma parane.

Kalorit:
630kcal/1.5l
210kcal/0.5l
42kcal/100ml

5/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti