Karkki-arvostelu: Tyrkisk Peber Hot & Sour - tikkari



Tyrkisk Peber Hot & Sour karkit ovat vuonna 2001 lanseerattu "serkku" alkuperäisille Tyrkisk Peber karamelleille. Tyrkisk Peber on yksi Fazerin tunnetuimmista makeisbrändeistä. Fazer on vuonna 1891 perustettu yhtiö, joka on yksi Suomen suurimmista ruokapalvelualan yrityksistä. Nykyisellään Fazer-konserni työllistää noin 15000 työntekijää, makeiset ovat Fazer Makeiset Oy tytäryhtiön vastuulla. Yrityksellä on toimintaa kahdeksassa maassa ja vientiä yli 40 maahan. Vuosien 2002-2003 aikana Suomessa lanseeratut Tyrkisk Peber -tikkarit ovat käytännössä tikkariversioita karkkipussin kolmesta karkista: oranssissa kääreessä oleva tikkari on Chili Melon, kuvan sinisessä kääreessä oleva Spicy Citrus ja ruskeassa kääreessä Pepper Liquorice.

Maku: Tyrkisk Peber Hot & Sour tikkareissa on kolmea eri makua. Oranssi Chili Melon maistuu aavistuksen vesimelonille, tosin aika keinotekoiselle sellaiselle. Sininen Spicy Citrus maistuu sitrushedelmäiselle ja ruskea Pepper Liquorice maistuu makealle, sokeriselle lakritsalle. Kaikkien tikkarien sisältä löytyy Tyrkisk Peber salmiakkijauhetta ja karkeista poiketen tikkareissa jauhetta on erityisen runsaasti.

Jos pidät Tyrkisk Peber Hot & Sour karkeista, niin pidät tikkareistakin koska ne ovat täsmälleen saman makuisia. Erotuksena karkkeihin tikkarin sisällä on enemmän salmiakkijauhetta, joka ainakin salmiakkijauheen ystävälle on varsin hyvä asia. Salmiakkijauhe onkin todella hyvää ja siitä iso plussa. Tikkarit saisivat olla aavistuksen isompia, sillä nykyisellään ne ovat suhteellisen kalliita, mutta pieniä. Tästä pientä miinusta, mutta muuten ne ovat kyllä erinomaisia.


Kalorit:
34kcal
378kcal/100g


4.5/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti