Karkki-arvostelu: Tyrkisk Peber Original


Tyrkisk Peber Original karkit kehitti alunperin tanskalainen konvehtiyhtiö Perelly vuonna 1977. Vuonna 1996 niiden valmistaminen siirtyi suomalaisen Fazerin tehtaaseen Lappeenrantaan, ja siitä lähtien niiden suosio on kasvanut koko Pohjoismaissa. Fazer on vuonna 1891 perustettu yhtiö, joka on yksi Suomen suurimmista ruokapalvelualan yrityksistä. Nykyisellään Fazer-konserni työllistää noin 15000 työntekijää, makeiset ovat Fazer Makeiset Oy tytäryhtiön vastuulla. Yrityksellä on toimintaa kahdeksassa maassa ja vientiä yli 40 maahan. Fazerin oman kuvauksen mukaan: "Tyrskisk Peber Originalin kova salmiakkikuori sulkee sisäänsä pippurista salmiakkijauhetta. Ärhäkkä salmiakki on yksi Fazerin suosituimpia klassikoita myös kansainvälisesti!"

Maku: Tyrkisk Peber karamellit ovat kovia salmiakkikaramelleja. Pinta on salmiakkisen suolainen, mutta kuitenkin suhteellisen mieto. Nopeasti karamellia imeskeltäessä sen sisältä paljastuu kuitenkin vahvan pippurinen ja jopa tulinen salmiakkijauhe, joka tekee karamelleista nimensä mukaisesti pippurisia.

Kokonaisuudessaan Tyrkisk Peber karamellit ovat Suomen karamellikentän ehdottomia klassikoita. Salmiakki, ja varsinkaan näin vahva sellainen, ei tunnu vetoavan monen ulkomaalaisen makuun. Salmiakin ystävälle, kuten minulle, ei parempaa tulista salmiakkikaramellia helpolla löydy.

Kalorit:
546kcal
364kcal/100g

5/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti