Juoma-arvostelu: Elovena Välipalajuoma Aurinkoinen


Elovena Välipalajuoma Aurinkoinen on vuonna 1939 perustetun suomalaisen rehu- ja elintarviketeollisuutta harjoittavan Raision Elovena tuoteperheeseen kuuluva välipalajuoma. Raisio työllisti vuoden 2012 lopussa 1 885 henkeä, joista 22 % Suomessa. Tuotantoa yhtiöllä on viidessä maassa 17 paikkakunnalla. Yhtiön oman kuvauksen mukaan: "Raikas Elovena Aurinkoinen on pehmeän makuinen välipalajuoma, jossa maistuvat tyrni ja aprikoosi. Runsaskuituisesta Välipalajuomasta saa 30 % päivän kuitusuosituksesta ja 100 % päivän C-vitamiinisuosituksesta."

Maku: Aurinkoinen maistuu kuvauksensa mukaisesti pääasiassa sokeroidulta tyrniltä ja aprikoosilta. Juoma maistuu hämmentävän paljon aprikoosipuurolta, mikä toisaalta onkin loogista, onhan se yhdistelmä aprikooseja sekä kaurahiutaleita. Juomaa voikin parhaiten kuvata juotavana tyrni- ja aprikoosipuurona.

Kokonaisuudessaan Elovena Aurinkoinen on erinomainen välipalavaihtoehto. Jos pidät aprikoosipuurosta, niin pidät tästä juomasta. Juoma sisältää 7,6g/100g sokeria, joten se on kolmesta Elovena välipalajuomasta vähäsokerisin. Tämän lisäksi juoma sisältää eniten kaloreita kolmesta vaihtoehdosta ja päivän C-vitamiinisuosituksen, joten varsinkin keskelle kaamosta juoma soveltuu erinomaisesti.

Kalorit:
210kcal
85kcal/100g

5/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti