Karkki-arvostelu: Tyrkisk Peber Hot & Sour



Tyrkisk Peber Hot & Sour karkit ovat vuonna 2001 lanseerattu "serkku" alkuperäisille Tyrkisk Peber karamelleille. Tyrkisk Peber on yksi Fazerin tunnetuimmista makeisbrändeistä. Fazer on vuonna 1891 perustettu yhtiö, joka on yksi Suomen suurimmista ruokapalvelualan yrityksistä. Nykyisellään Fazer-konserni työllistää noin 15000 työntekijää, makeiset ovat Fazer Makeiset Oy tytäryhtiön vastuulla. Yrityksellä on toimintaa kahdeksassa maassa ja vientiä yli 40 maahan. Fazerin oman kuvauksen mukaan: "Ärhäkkä turkinpippuri sai hedelmäisen serkun! Kovien hedelmämakeisten kuoren alta paljastuu pippurinen salmiakkijauhe. Tyrkisk Peber Hot&Sour -karkkipussi yllättää kokeneimmankin salmiakkifanin."

Maku: Tyrkisk Peber Hot & Sour karamellit ovat kovia hedelmäkaramelleja. Niitä on neljää eri makua, jotka kaikki ovat aavistuksen kirpeitä. Lisäksi pussissa on lakritsisia salmiakkikaramelleja. Nopeasti karamellia imeskeltäessä niiden sisältä paljastuu kuitenkin vahvan pippurinen ja jopa tulinen salmiakkijauhe, joka tekee karamelleista nimensä mukaisesti pippurisia. Hot & Sour -karkit ovat kuitenkin alkuperäisiä turkinpippureita miedompia.

Kokonaisuudessaan Tyrkisk Peber Hot & Sour -karamellit ovat nousseet Suomen karamellikentän ehdottomiksi klassikoiksi. Salmiakki, ja varsinkaan näin vahva sellainen, ei tunnu vetoavan monen ulkomaalaisen makuun. Salmiakin ystävälle, kuten minulle, ei parempaa tulista salmiakkikaramellia helpolla löydy ja Hot & Sour -versiossa yhdistyy aavistuksen kirpeä hedelmäkaramelli, sekä salmiakkijauhe. Lisäksi pussi sisältää eräitä kaikkien aikojen lempikaramelleistani eli lakritsinmakuisia vaaleanruskeita turkinpippureita, eli eipä tästä pussi juuri voi parantua.

Kalorit:
693kcal
385kcal/100g

5/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti