Juoma-arvostelu: Froosh Pineapple, Banana & Coconut Smoothie


Froosh Pineapple, Banana & Coconut Smoothie on alunperin tanskalaisen Froosh Oy:n valmistama smoothie-juoma. Se sisältää nimensä mukaisesti ananasta, banaania sekä kookosta. Kun tuotteen sisältöä tarkastelee tarkemmin, huomaa että se sisältää  1/4 puristettua ananasta, 1 banaanin, 10% kookosmaitoa, 1/2 omenan, 4,1% murskattua ananasta sekä 2% sitruunamehua. Juoma sisältää siis pelkästään luonnontuotteita, eikä ollenkaan lisättyä sokeria.

Maku: Koska tuotteeseen ei ole lisätty hedelmien lisäksi mitään, se maistuu todella luonnolliselta. Froosh Pineapple, Banana & Coconut Smoothie on raikkaan, hedelmäisen, aavistuksen kirpeän, mutta kuitenkin sopivan makean ja pehmeän makuinen juoma. Sen makuyhdistelmä on loistavassa tasapainossa, olematta liian kirpeä tai liian makea.

Kaiken kaikkiaan Froosh Pineapple, Banana & Coconut Smoothie on erinomaisen makuinen juoma. Lisäplussaa tuotteelle tulee ehdottomasti sen luonnollisuudesta ja terveellisyydestä. Miinuksena juoman varsin korkea hinta, mutta toisaalta laadusta pitää usein maksaa ja tässä tapauksessa siitä maksaa jopa suhteellisen mielellään. Jos vaihtoehtona on ostaa limppari tai kyseinen Smoothie, en ainakaan itse epäröisi hetkeäkään, koska smoothie on paremman makuista ja terveellistä. Ainoa kynnyskysymys on siis sen hinta.

Kalorit:
210kcal/250ml
84kcal/100ml

5/5

Suklaa-arvostelu: J.D. Gross Qualite Superieure Chocolate Truffles


J.D. Gross Qualite Superieure Chocolate Truffles on saksalaisen Lidl-kauppaketjun 'laadukkaampien' tuotteiden joukkoon kuuluva 'suklaatryffeli' eli suklaaleivonnainen. Sen sisällä on suklaan ja kerman yhdistelmää ganachea, joka on kuorrutettu maitosuklaalla. Tämän kuorrutuksen päällä on koristeena suklaalastuja. Tuotteen suklaa on belgialaista laatua, ja sen kyllä maistaa.

Maku: J.D. Gross Qualite Superieure Chocolate Truffles on sisältönsä mukaisesti suklainen makukokemus. Sen sisältämä suklaa on makeaa, pehmeää ja täyteläistä. Leivonnaisen ganache-sisällys tekee siitä suussasulavan pehmeää ja yksittäisenä herkkuna suklaatryffelit toimivat erinomaisesti.

Kaiken kaikkiaan J.D. Gross Qualite Superieure Chocolate Truffles on mielestäni erinomainen tuote. Usein mielestäni ulkomaalainen suklaa on aavistuksen puutteellista ja halvan makuista suomalaisen, laadukkaaseen maitosuklaaseen tottuneille makunystyröilleni. Kyseessä olevien suklaatryffelien maku on kuitenkin erinomaisen pehmeä yhdistelmä kermaisuutta ja suklaisuutta, ja sopii suomalaiseen makuun täydellisesti. Ehdoton Lidlin laatutuote! Ainoana miinuspuolena tuotteen sisältämät kalorit, mutta mistäpä herkusta ei kaloreita löytyisi.

Kalorit:
882kcal
588kcal/100g

5/5

Snack-arvostelu: Rainbow Sourcream & Onion maustetut perunalastut

Rainbow Sourcream & Onion maustetut perunalastut ovat suomalaisen S-ryhmän halpamerkin Rainbow:n vastine markkinoilla oleville hapankerma & sipuli -perunalastuille. S-ryhmän oman kuvauksen mukaan: "Rainbow sourcream & onion perunalastut ovat poimutettuja ja rapeita. Ne on maustettu hapankermalla ja sipulilla. Niiden valmistuksessa käytetään kasviöljynä 100 % auringonkukkaöljyä."

Maku: Rainbow Sourcream & Onion -sipsit ovat kuvauksensa mukaisesti varsin rapeita. Valitettavasti niiden maku jää kuitenkin harmittavan vaisuksi. Ne sisältävät vähemmän mausteseosta kuin kaupan kalliimmat vastineet. Lisäksi, kenties mausteseoksen vähäisyydestä johtuen ne maistuvat rasvaisemmalle. Sipseistä on havaittavissa hapankerman 'kirpeys' ja aavistus sipulin aromia, mutta molemmat jäävät valitettavan vähäiseksi.

Kaiken kaikkiaan Rainbow Sourcream & Onion maustetut perunalastut yltävät hinta-laatusuhteeltaan suunnilleen samalle tasolle kuin kaupan vastaavat, aavistuksen kalliimmat tuotteet. Halvemmalla saa tässä tapauksessa hieman huonompia sipsejä. Plussaa sipseille auringonkukkaöljystä, mutta miinusta siitä, että sipsit on valmistettu Belgiassa sekä mauttomuudesta siitä huolimatta, että niissä on käytetty natriumglutamaattia arominvahventeena.

Kalorit:
1590kcal
530kcal/100g

3/5

Juoma-arvostelu: Mountain Dew Supernova

Mountain Dew Supernova on Mountain Dew (suomeksi vuorikaste) -tuoteperheeseen kuuluva vadelman ja sitruunan makuinen, ginsengiä (väitetysti yleiskuntoa vahvistava yrtti) sisältävä virvoitusjuoma. Mountain Dew on PepsiCo:n omistama brändi, joka lanseerattiin vuonna 1940. Supernova on puolestaan vuonna 2008 Yhdysvalloissa lanseerattu juoma, jonka makuina oli alunperin mansikka ja meloni. Suomessa juomaa valmistaa Hartwall ja se lanseerattiin vuonna 2012.

Maku: Kuvauksensa mukaisesti Mountain Dew Supernova maistuu vadelmalle ja sitrukselle. Juoma on todella makea, itselleni jopa liian makea. Siitä jää puuttumaan sekä vadelman, että sitruksen marjainen/hedelmäinen happamuus. Lisäksi varsinkin vadelman aromi jää varsin vaisuksi ja sitruskin peittyy makeuden alle.

Kokonaisuudessaan Mountain Dew Supernova on varsin pehmeä ja miellyttävä juoda, mutta suomalaiseen makuun, tai ainakin itselleni, se on liian makeaa. Toki tämä on mielipidekysymys, ja jos alkuperäinen Mountain Dew ei ole mielestäsi liian makeaa, niin kenties Supernovakin sopii sinulle. Vadelman ja sitruksen aromia on kuitenkin turha odottaa, sillä enemmän juoma maistuu niiden karamelliselle sekoitukselle.

Kalorit:
240kcal/0.5l
48kcal/100ml

3/5

Juoma-arvostelu: Rili Arctic Black Taste Tervalimonadi


Rili Arctic Black Taste Tervalimonadi on oululaisen Rili Oy:n valmistuttama Finn Spring Oy:n valmistama tervanmakuinen virvoitusjuoma. Rili Oy:n oman kuvauksen mukaan juoma on: "erilainen virvoitusjuoma, jossa maistuu aito suomalaisuus. Rilin hieno, raikkaaksi hiilihapotettu tervainen maku on todella itse koettava - really [rili]." Odotettavissa on siis mielenkiintoinen makuelämys.

Maku: Juoma maistuu nimensä mukaisesti varsin voimakkaasti tervalle. Tervan maku tarjotaan kuitenkin miellyttävän makeana, ja juoma muistuttaakin huomattavan paljon nestemäistä muotoa tervakaramelleista, esimerkiksi Sisu-tervapastilleista. Juomaa suositellaan tarjottavaksi jääkylmänä, ja tällöin se toimiikin varsin mainiona janojuomana.

Kokonaisuudessaan Rili Arctic Black Taste Tervalimonadi on mielenkiintoinen uutuus virvoitusjuomamarkkinoilla. Sen varsin suomalainen aromi on sopiva sekoitus makeutta ja tervaisuutta, tuottaen nautinnollisen kokemuksen varsinkin jääkylmänä. Jos pidät tervanmakuisista tuotteista yleisestikin, tulet pitämään Rilistä, mutta jos et, niin tämä tuote ei ole sinulle. Itse voisin kuvitella juovani Riliä esim. saunajuomana, johon ympäristöön se on kuin luotu.

Kalorit:
200kcal/0.5l
40kcal/100ml

4/5

Karkki-arvostelu: Pantteri Mix






Pantteri Mix on suomalaisen Fazerin Pantteri-karkkiperheen ns. peruspussi. Fazer on vuonna 1891 perustettu yhtiö, joka on yksi Suomen suurimmista ruokapalvelualan yrityksistä. Nykyisellään Fazer-konserni työllistää noin 15000 työntekijää, makeiset ovat Fazer Makeiset Oy tytäryhtiön vastuulla. Yrityksellä on toimintaa kahdeksassa maassa ja vientiä yli 40 maahan. Fazer kuvailee pussia seuraavasti: "Klassikkomakeinen karjaisee vielä kovempaa kuin ennen! Pantteri Mix -pussista löydät salmiakin- ja hedelmänmakuisia salmiakkikuvioita, jotka tuovat sisäiset kissaeläimen vaistosi esiin!"

Maku: Pussi sisältää kuudenlaisia karamelleja: punaisia, oransseja, keltaisia ja vihreitä hedelmäkaramelleja sekä pehmeitä ja kovempia salmiakkikaramelleja. Hedelmäkarkit maistuvat kaikki aavistuksen erilaiselle, mutta jokainen niistä maistuu varsin hyvälle. Pehmeät salmiakkikaramellit ovat suhteellisen vahvoja ja sisältävät aavistuksen mentholia. Kovemmat salmiakkikaramellit ovat miedompia ja jopa lakritsaisia. Kaikki karamellit on kuorrutettu sokerijauheella.

Kokonaisuudessaan Pantteri Mix tarjoaa jo klassikkoasemaan nousseen karkkivalikoiman. Pussin hedelmäkarkit ovat erinomaisia ja kahdenlaiset salmiakkikarkit tarjoavat nekin vaihtelua salmiakkien suhteen. Puolikas piste lähtee siitä, että pussiin mahtuisi mielestäni vielä suklaan ystävillekin suklaakuorrutteisia karkkeja ja tällöin pussi lähentelisi täydellisyyttä... mutta ei se kaukana ole siitä nykyiselläänkään.

Kalorit:
1420kcal/400g
639kcal/180g
355kcal/100g

4.5/5

Karkki-arvostelu: Pantteri Black & White


Pantteri Black & White on suomalaisen Fazerin Pantteri-karkkiperheen tuorein tulokas. Fazer on vuonna 1891 perustettu yhtiö, joka on yksi Suomen suurimmista ruokapalvelualan yrityksistä. Nykyisellään Fazer-konserni työllistää noin 15000 työntekijää, makeiset ovat Fazer Makeiset Oy tytäryhtiön vastuulla. Yrityksellä on toimintaa kahdeksassa maassa ja vientiä yli 40 maahan. Fazer kuvailee pussia seuraavasti: "Pienempi pussi. Pienemmät karkit, joissa tuttu pantterimainen purutuntuma."

Maku: Pussi sisältää tavallisesta Pantteri-sekoituksesta tuttuja karamelleja. Pussin hedelmäkaramelleissa on kova valkoinen mentholkuori. Salmiakkikaramellit ovat myös tavallisesta Pantteripussista tuttuja aavistuksen mentholisia salmiakkikaramelleja.

Kokonaisuudessaan Pantteri Black & White tarjoaa mielenkiintoisen karamellivalikoiman. Kaikki maut ovat tuttuja alkuperäisestä Pantteri-pussista, mutta erikoisuutena hedelmäkaramellit on kuorrutettu mentholpäällysteellä. Tämä tuokin karamelleihin mielenkiintoisen lisäulottuvuuden ja tästä syystä pussi on tervetullut uutuus Pantteri-perheeseen.

Kalorit:
667.8kcal
371kcal/100g

4/5

Karkki-arvostelu: Fazer Lakritsisekoitus





Lakritsisekoitus on suomalaisen Fazerin valmistama sekoitus lakritsimakeisia. Fazer Lakritsin historia yltää aina vuoteen 1927 saakka, jolloin lakritsin tuotanto siirtyi Fazerille Hangon keksitehtaan oston yhteydessä. Fazer on vuonna 1891 perustettu yhtiö, joka on yksi Suomen suurimmista ruokapalvelualan yrityksistä. Nykyisellään Fazer-konserni työllistää noin 15000 työntekijää, makeiset ovat Fazer Makeiset Oy tytäryhtiön vastuulla. Yrityksellä on toimintaa kahdeksassa maassa ja vientiä yli 40 maahan.

Maku:  Pussi sisältää monenlaisia lakritsikaramelleja: muun muassa tavallista lakritsia, suklaisia täytelakritseja, liitulakuja sekä makealla kuorrutteella päällystettyjä lakuja. Tavallinen lakritsi on ihan hyvää peruslakua, suklainen täytelakritsi on varsin hyvä yhdistelmä suklaata ja lakritsia, liitulakut yhdistelevät mentholia ja salmiakin ja lakritsin yhdistelmää. Makealla kuorrutteella päällystetyt lakut ovat myös varsin toimivia.

Kokonaisuudessaan Lakritsisekoitus tarjoaa hyvän kattauksen erilaisia lakritsikaramelleja. Kenties pussiin saisi tuoda vielä lisää suklaan ja lakritsin sekoituksia ja myös vahvan salmiakkisia karamelleja, mutta nykyiselläänkin pussi on suhteellisen toimiva sekoitus.

Kalorit:
990kcal
360kcal/100g

4/5

Karkki-arvostelu: Tutti Frutti Mix

Tutti Frutti Mix karkit ovat suomalaisen Fazerin valmistaman Tutti Frutti karkkiperheen ns. peruspussi. Fazer on vuonna 1891 perustettu yhtiö, joka on yksi Suomen suurimmista ruokapalvelualan yrityksistä. Nykyisellään Fazer-konserni työllistää noin 15000 työntekijää, makeiset ovat Fazer Makeiset Oy tytäryhtiön vastuulla. Yrityksellä on toimintaa kahdeksassa maassa ja vientiä yli 40 maahan. Fazerin oman kuvauksen mukaan: "Tutti Frutti Mix Jumbo on jumbo-pussien klassikko! Makeispussista löydät pehmeitä hedelmä-, salmiakki- ja lakritsimakeisia sekä rapeita lakritsirakeita. Tutti Frutti Mix Jumbo kruunaa leffaillan ja on kuin tehty jaettavaksi!"

Maku: Kuten pussin kuvauksesta selviää, pussi sisältää hedelmä, salmiakki-, sekä lakritsimakeisia. Hedelmämakeisia on päärynän, vadelman, sitruunan ja melonin muodossa. Kukin karkki on aromiltaan aavistuksen verran hedelmäänsä muistuttava, vaikkakin aromi on varsin keinotekoinen. Hedelmäkarkit ovat kuitenkin erinomaisen makuisia. Salmiakkikarkkeja pussissa edustavat salmiakkiruudut, jotka ovat varsin hyviä, suhteellisen vahvan salmiakin makuisia. Lakritsikarkkeja pussissa ovat pienet lakritsikuutiot, jotka maistuvat miedolle lakulle sekä liitulakut, jotka koostuvat rapeasta kuoresta ja salmiakin sekä lakritsin yhdistelmästä ja aavistuksen mentholisesta sisäosasta.

Kokonaisuudessaan Tutti Frutti Mix tarjoaa monipuolisen karamellikattauksen. Hedelmäkaramellit ovat erinomaisen makuisia, salmiakkiruutu on sopivan vahva ja lakritsikarkitkin lienevät lakritsinystävien mieleen. Omaan makuuni pussin lakritsikarkit ovat hieman tarpeettomia ja jos esimerkiksi pienten lakritsikuutioiden tilalla olisi suklaakarkkeja, olisi pussi täydellinen. Nykyiselläänkin pussi tarjoaa kuitenkin varsin loistavan makuvalikoiman.

Kalorit:
1408kcal
352kcal/100g

4.5/5

Karkki-arvostelu: Salmiakki -tikkari






Salmiakki -tikkari on Fazerin Salmiakki karamelleihin pohjautuva tikkari. Fazer on vuonna 1891 perustettu yhtiö, joka on yksi Suomen suurimmista ruokapalvelualan yrityksistä. Nykyisellään Fazer-konserni työllistää noin 15000 työntekijää, makeiset ovat Fazer Makeiset Oy tytäryhtiön vastuulla. Yrityksellä on toimintaa kahdeksassa maassa ja vientiä yli 40 maahan. Fazer kuvaa tuotettaan näin: "Tämä klassikko ei esittelyjä kaipaa. Se on kiistelty herkku, jota sekä rakastetaan että karsastetaan. Fazerin salmiakkipastillit kuuluvat suomalaisuuteen kuin sauna ja Sibelius."

Maku: Tikkari on uskollinen Salmiakki-karkkien maulle. Maku on keskivahvan salmiakkinen ja lakritsinen. Tikkari ei sisällä salmiakkijauhetta.

Tikkari maistuu samalle kuin Salmiakki -karamellit, joten jos pidät niistä niin pidät tikkaristakin. Itse petyin hieman tikkarin mietoon, suunnilleen keskivahvaan salmiakkisuuteen. Lisäksi, koska tikkari ei sisällä salmiakkijauhetta, on sen maku varsin yksipuolinen. Kaiken kaikkiaan se on ihan hyvä, mutta tikkarikentältä löytyy paljon parempiakin vaihtoehtoja.

Kalorit:
36kcal
400kcal/100g

3/5

Juoma-arvostelu: Pirkka metsämansikanmakuinen kivennäisvesi






Pirkka metsämansikanmakuinen kivennäisvesi on suomalaisen K-kauppaketjun halpamerkkeihin kuuluvaan Pirkka tuoteperheeseen kuuluva tuote. Tuote on suomalaisen Finn Spring Oyn Pirkalle valmistama juoma. Pirkka-tuotteita ei mainosteta ollenkaan ja täten tuotteiden hinnat ovat varsin kohtuullisia. Yrityksen oman kuvauksen mukaan: "Pirkka metsämansikan makuinen kivennäisvesi sisältää mineraaleja ja se on raikas, poreileva ja maukas juoma. Se sopii janonuomaksi, ruokapöytään tai vaikka juomasekoituksiin."

Maku: Pirkka metsämansikanmakuinen kivennäisvesi maistuu nimensä mukaisesti metsämansikalta. Metsämansikan aromi on suhteellisen vähäinen.

Kaiken kaikkiaan Pirkka metsämansikanmakuinen kivennäisvesi on mielestäni varsin mainio tuote. Se on hiilihapotettu sopivasti, sekä tarjoaa erinomaisen hinta-laatusuhteen. Lisäksi juoma sisältää kaliumia ja magnesiumia, joten sen juomisen voisi jopa väittää olevan terveellistä. Aavistuksen verran miinusta siitä, että metsämansikan aromi saisi olla hivenen vahvempi

Kalorit:

0kcal

4/5

Juoma-arvostelu: Pirkka appelsiininmakuinen kivennäisvesi


Pirkka appelsiininmakuinen kivennäisvesi on suomalaisen K-kauppaketjun halpamerkkeihin kuuluvaan Pirkka tuoteperheeseen kuuluva tuote. Tuote on suomalaisen Finn Spring Oyn Pirkalle valmistama juoma. Pirkka-tuotteita ei mainosteta ollenkaan ja täten tuotteiden hinnat ovat varsin kohtuullisia. Yrityksen oman kuvauksen mukaan: "Pirkka appelsiinin makuinen kivennäisvesi sisältää mineraaleja ja se on raikas, poreilevana ja maukas juoma. Se sopii janonuomaksi, ruokapöytään tai vaikka juomasekoituksiin."

Maku: Pirkka appelsiininmakuinen kivennäisvesi maistuu nimensä mukaisesti appelsiinilta. Juomaa voisikin kuvata parhaiten sokerittomaksi appelsiinilimonadiksi. Juoma on tottakai appelsiinilimonadia miedompaa, mutta appelsiinin aromi on kuitenkin kohtuullisesti läsnä juomassa.

Kaiken kaikkiaan Pirkka appelsiininmakuinen kivennäisvesi on mielestäni varsin mainio tuote. Se tarjoaa erinomaisen hinta-laatusuhteen ja tarjoaa appelsiinilimonadin kaltaisen maun ilman sokeria. Lisäksi juoma sisältää kaliumia ja magnesiumia, joten sen juomisen voisi jopa väittää olevan terveellistä.

Kalorit:
0kcal

5/5

Karkki-arvostelu: Woima Salmiakkinokkonen


Hämmentävän kuuloinen Woima Salmiakkinokkonen on suomalaisen Ärmätin osuuskunnan pienellä suomalaisella Namitupa-yrityksellä valmistuttama salmiakkinokkospastilli. Muovinen rasia sisältää pieniä salmiakkipastilleja, jotka koostuvat mm. salmiakkijauheesta, lakritsijauheesta ja sisältävät 7% Ärmätin nokkosta.

Maku: Maultaan pastillit ovat perinteisen salmiakkipastillin makuisia. Ne eivät ole erityisen voimakkaita, mutta kuitenkin keskivoimakkaan salmiakkisia ja sokerisen makeita. Nokkosen maku tulee esille vain pastillin loppumaussa, joka on aavistuksen yrttinen, sekä pastillin rakenteessa jossa on pieniä nokkoshippuja.

Kaiken kaikkiaan Woima Salmiakkinokkonen on hauska ja persoonallinen pienen yrityksen karamelli. Nokkonen ei tuo karamellin makuun juuri mitään ja pastillit jäävät maultaan aavistuksen miedoiksi, mutta toisaalta nokkonen lisää karamellien persoonallisuutta. Karamellit ovatkin jonkinlainen terveystuotteen ja karamellin yhdistelmä.

3/5

Snack-arvostelu: Kariniemen Kananpojan Poppis sweet-chili






Kariniemen Kananpojan Poppis sweet-chili on suomalaisen HKScan elintarviketeollisuusyhtiöön kuuluvan Kariniemen tuote, joka koostuu korppujauhossa ja mausteseoksessa pyöritetyistä kypsistä broilerinpaloista. Täten tuote soveltuu tarvittaessa syötäväksi suoraan paketista, vaikka uunissa tai liedellä paistamista suositellaankin paremman maun saavuttamiseksi. Tuote sisältää 54% lihaa ja se ei sisällä arominvahventeita.

Maku: Kariniemen Kananpojan Poppis sweet-chili on maultaan yhdistelmä suhteellisen neutraalin makuista kananlihaa, rasvaista korppujauhokuorrutetta ja sweet chili -kastikkeen kaltaista, makeaa ja sokerista, aavistuksen tulista mausteseosta. Mausteseoksessa on käytetty sipulia, paprikaa, kurkumaa, chiliä, cayennea, jalapenoa, valkosipulia sekä oreganoa mutta lopputulos on suhteellisen tasapaksu makea ja aavistuksen tulinen maku.

Kokonaisuudessaan Kariniemen Kananpojan Poppis sweet-chili on maultaan varsin kelpo tuote. Se tarjoaa kohtuullista tulisuutta ja miellyttävän makuyhdistelmän. Miinusta tuotteelle tulee siitä, että ainakin omalle kohdalleni yhdessä 'poppiksessa' oli narskuva jänteenpalanen. Lisäksi paketti on sen verran pieni, että siitä ei ainakaan raavaalla miehellä lähde nälkä, mutta naposteluna se toimii hyvin, varsinkin dipin kera.

Kalorit:
500kcal
250kcal/100g

4/5

Juoma-arvostelu: Battery Jungled Energy Drink






Battery Jungled Energy Drink on suomalaisen Sinebrychoffin Battery-energiajuomabrändiin kuuluva suhteellisen uusi lanseeraus. Sinebrychoff on Suomen vanhin panimo ja se kuuluu nykyään tanskalaiseen Carlsberg-konserniin. Yhtiön oman kuvauksen mukaan: "Battery Jungled erottuu muusta Battery-valikoimasta uudenlaisella makuprofiilillaan. Se virkistää makean, pehmeän ja hedelmäisen virvoitusjuoman tavoin ja antaa samalla Batterylle ominaisen energialatauksen."

Maku: Kuten yhtiön kuvaus lupailee, on juoman maku yhdistelmä virvoitusjuoman kaltaista hedelmäisyyttä ja energiajuomille tuttua 'pistävää' makua. Pistävä maku on yllättävän vähäisessä roolissa, ja pääpaino onkin hedelmäisessä, melkein jopa mehumaisessa makeudessa.

Kaiken kaikkiaan Battery Jungled on varsin miellyttävän makuinen energiajuoma. Se tarjoaa miellyttävän vaihtoehdon niille, jotka eivät tavallisten energiajuomien mausta pidä. Vaikka energiajuomille tyypillinen pistävä maku onkin juomassa havaittavissa, se on läsnä vain suhteellisen mietona ja täten juoma toimii suhteellisen raikkaana janonsammuttajana. Kenties aavistuksen liian makea juoma on, mutta jollainhan energiajuoman pistävä maku on peitettävä.

Kalorit:
180kcal
55kcal/100ml

4.5/5

Karkki-arvostelu: Tyrkisk Peber Hot & Sour - tikkari



Tyrkisk Peber Hot & Sour karkit ovat vuonna 2001 lanseerattu "serkku" alkuperäisille Tyrkisk Peber karamelleille. Tyrkisk Peber on yksi Fazerin tunnetuimmista makeisbrändeistä. Fazer on vuonna 1891 perustettu yhtiö, joka on yksi Suomen suurimmista ruokapalvelualan yrityksistä. Nykyisellään Fazer-konserni työllistää noin 15000 työntekijää, makeiset ovat Fazer Makeiset Oy tytäryhtiön vastuulla. Yrityksellä on toimintaa kahdeksassa maassa ja vientiä yli 40 maahan. Vuosien 2002-2003 aikana Suomessa lanseeratut Tyrkisk Peber -tikkarit ovat käytännössä tikkariversioita karkkipussin kolmesta karkista: oranssissa kääreessä oleva tikkari on Chili Melon, kuvan sinisessä kääreessä oleva Spicy Citrus ja ruskeassa kääreessä Pepper Liquorice.

Maku: Tyrkisk Peber Hot & Sour tikkareissa on kolmea eri makua. Oranssi Chili Melon maistuu aavistuksen vesimelonille, tosin aika keinotekoiselle sellaiselle. Sininen Spicy Citrus maistuu sitrushedelmäiselle ja ruskea Pepper Liquorice maistuu makealle, sokeriselle lakritsalle. Kaikkien tikkarien sisältä löytyy Tyrkisk Peber salmiakkijauhetta ja karkeista poiketen tikkareissa jauhetta on erityisen runsaasti.

Jos pidät Tyrkisk Peber Hot & Sour karkeista, niin pidät tikkareistakin koska ne ovat täsmälleen saman makuisia. Erotuksena karkkeihin tikkarin sisällä on enemmän salmiakkijauhetta, joka ainakin salmiakkijauheen ystävälle on varsin hyvä asia. Salmiakkijauhe onkin todella hyvää ja siitä iso plussa. Tikkarit saisivat olla aavistuksen isompia, sillä nykyisellään ne ovat suhteellisen kalliita, mutta pieniä. Tästä pientä miinusta, mutta muuten ne ovat kyllä erinomaisia.


Kalorit:
34kcal
378kcal/100g


4.5/5

Juoma-arvostelu: Elovena Välipalajuoma Aurinkoinen


Elovena Välipalajuoma Aurinkoinen on vuonna 1939 perustetun suomalaisen rehu- ja elintarviketeollisuutta harjoittavan Raision Elovena tuoteperheeseen kuuluva välipalajuoma. Raisio työllisti vuoden 2012 lopussa 1 885 henkeä, joista 22 % Suomessa. Tuotantoa yhtiöllä on viidessä maassa 17 paikkakunnalla. Yhtiön oman kuvauksen mukaan: "Raikas Elovena Aurinkoinen on pehmeän makuinen välipalajuoma, jossa maistuvat tyrni ja aprikoosi. Runsaskuituisesta Välipalajuomasta saa 30 % päivän kuitusuosituksesta ja 100 % päivän C-vitamiinisuosituksesta."

Maku: Aurinkoinen maistuu kuvauksensa mukaisesti pääasiassa sokeroidulta tyrniltä ja aprikoosilta. Juoma maistuu hämmentävän paljon aprikoosipuurolta, mikä toisaalta onkin loogista, onhan se yhdistelmä aprikooseja sekä kaurahiutaleita. Juomaa voikin parhaiten kuvata juotavana tyrni- ja aprikoosipuurona.

Kokonaisuudessaan Elovena Aurinkoinen on erinomainen välipalavaihtoehto. Jos pidät aprikoosipuurosta, niin pidät tästä juomasta. Juoma sisältää 7,6g/100g sokeria, joten se on kolmesta Elovena välipalajuomasta vähäsokerisin. Tämän lisäksi juoma sisältää eniten kaloreita kolmesta vaihtoehdosta ja päivän C-vitamiinisuosituksen, joten varsinkin keskelle kaamosta juoma soveltuu erinomaisesti.

Kalorit:
210kcal
85kcal/100g

5/5

Juoma-arvostelu: Elovena Välipalajuoma Metsämarja

 
Elovena Välipalajuoma Metsämarja on vuonna 1939 perustetun suomalaisen rehu- ja elintarviketeollisuutta harjoittavan Raision Elovena tuoteperheeseen kuuluva välipalajuoma. Raisio työllisti vuoden 2012 lopussa 1 885 henkeä, joista 22 % Suomessa. Tuotantoa yhtiöllä on viidessä maassa 17 paikkakunnalla. Yhtiön oman kuvauksen mukaan: "Herkullisen makuinen Elovena Välipalajuoma Metsämarja saa makunsa vadelmasta ja mustikasta. Kasvipohjainen ja kuitupitoinen Elovena Välipalajuoma on hyvä valinta vaikka joka päivä."

Maku: Metsämarja maistuu kuvauksensa mukaisesti vadelmalta ja mustikalta. Juoma maistuu hämmentävän paljon marjapuurolta, mikä toisaalta onkin loogista, onhan se yhdistelmä marjoja sekä kaurahiutaleita. Juomaa voikin parhaiten kuvata juotavana marjapuurona.

Kokonaisuudessaan Elovena Metsämarja on erinomainen välipalavaihtoehto. Jos pidät marjapuurosta, niin pidät tästä juomasta. Juoma sisältää 8,3g/100g sokeria, joten terveellisimmästä päästä se ei ole, mutta kyllä tämä limpparit välipalavaihtoehtona voittaa.

Kalorit:
140kcal
55kcal/100g

4.5/5

Juoma-arvostelu: Elovena Välipalajuoma Samettinen Suklaa






Elovena Välipalajuoma Samettinen Suklaa on vuonna 1939 perustetun suomalaisen rehu- ja elintarviketeollisuutta harjoittavan Raision Elovena tuoteperheeseen kuuluva välipalajuoma. Raisio työllisti vuoden 2012 lopussa 1 885 henkeä, joista 22 % Suomessa. Tuotantoa yhtiöllä on viidessä maassa 17 paikkakunnalla. Yhtiön oman kuvauksen mukaan: "Pehmeän makuinen Elovena Välipalajuoma Samettinen Suklaa sisältää kauran kuitua beetaglukaania, joka auttaa hallitsemaan kolesterolia. Kasvipohjainen ja kuitupitoinen Elovena Välipalajuoma on hyvä valinta vaikka joka päivä." Samettinen Suklaa -makuvaihtoehto lanseerattiin alunperin kausituotteena, mutta suosionsa myötä siitä tuli osa vakituista tuoteperhettä.

Maku: Samettinen Suklaa on nimensä mukaisesti varsin pehmeää, miellyttävän makeaa, mutta kuitenkin kevyttä suklaajuomaa. Juoma maistuu hyvin paljon kaakaolle tai nestemäiselle suklaapuurolle. Kaakaon maun lisäksi juomassa on aavistus viljaisaa makua.

Kokonaisuudessaan Elovena Välipalajuoma Samettinen Suklaa on erinomainen välipalavaihtoehto. Juoma sisältää 8g/100g sokeria, joten terveellisimmästä päästä se ei ole, mutta kyllä tämä normikaakaon voittaa sekä maussa, että terveellisyydessä.

Kalorit:
140kcal
55kcal/100g

5/5

Karkki-arvostelu: Super Salmiakki -tikkari






Super Salmiakki -tikkari on Fazerin Super Salmiakki karamelleihin pohjautuva tikkari. Fazer on vuonna 1891 perustettu yhtiö, joka on yksi Suomen suurimmista ruokapalvelualan yrityksistä. Nykyisellään Fazer-konserni työllistää noin 15000 työntekijää, makeiset ovat Fazer Makeiset Oy tytäryhtiön vastuulla. Yrityksellä on toimintaa kahdeksassa maassa ja vientiä yli 40 maahan. Fazerin oman kuvauksen mukaan Super Salmiakki on: "Ei mikään tavallinen makeinen. Super Salmiakki on maistunut suomalaisille salmiakkisuille jo vuosikymmenten ajan, eikä suosiolle näy loppua!"

Maku: Tikkari on uskollinen Super Salmiakki -karkkien maulle. Maku on vahvan salmiakkinen ja lakritsinen.

Tikkari maistuu samalle kuin Super Salmiakki -karamellit, joten jos pidät niistä niin pidät tikkaristakin. Itse olisin kaivannut tikkarin sisälle jauhetta, jotta maku ei olisi niin yksipuolinen. Toisaalta nykyisellään pysytään uskollisena esikuvalle.

Kalorit:
36kcal
400kcal/100g

3.5/5

Karkki-arvostelu: Tyrkisk Peber Hot & Sour



Tyrkisk Peber Hot & Sour karkit ovat vuonna 2001 lanseerattu "serkku" alkuperäisille Tyrkisk Peber karamelleille. Tyrkisk Peber on yksi Fazerin tunnetuimmista makeisbrändeistä. Fazer on vuonna 1891 perustettu yhtiö, joka on yksi Suomen suurimmista ruokapalvelualan yrityksistä. Nykyisellään Fazer-konserni työllistää noin 15000 työntekijää, makeiset ovat Fazer Makeiset Oy tytäryhtiön vastuulla. Yrityksellä on toimintaa kahdeksassa maassa ja vientiä yli 40 maahan. Fazerin oman kuvauksen mukaan: "Ärhäkkä turkinpippuri sai hedelmäisen serkun! Kovien hedelmämakeisten kuoren alta paljastuu pippurinen salmiakkijauhe. Tyrkisk Peber Hot&Sour -karkkipussi yllättää kokeneimmankin salmiakkifanin."

Maku: Tyrkisk Peber Hot & Sour karamellit ovat kovia hedelmäkaramelleja. Niitä on neljää eri makua, jotka kaikki ovat aavistuksen kirpeitä. Lisäksi pussissa on lakritsisia salmiakkikaramelleja. Nopeasti karamellia imeskeltäessä niiden sisältä paljastuu kuitenkin vahvan pippurinen ja jopa tulinen salmiakkijauhe, joka tekee karamelleista nimensä mukaisesti pippurisia. Hot & Sour -karkit ovat kuitenkin alkuperäisiä turkinpippureita miedompia.

Kokonaisuudessaan Tyrkisk Peber Hot & Sour -karamellit ovat nousseet Suomen karamellikentän ehdottomiksi klassikoiksi. Salmiakki, ja varsinkaan näin vahva sellainen, ei tunnu vetoavan monen ulkomaalaisen makuun. Salmiakin ystävälle, kuten minulle, ei parempaa tulista salmiakkikaramellia helpolla löydy ja Hot & Sour -versiossa yhdistyy aavistuksen kirpeä hedelmäkaramelli, sekä salmiakkijauhe. Lisäksi pussi sisältää eräitä kaikkien aikojen lempikaramelleistani eli lakritsinmakuisia vaaleanruskeita turkinpippureita, eli eipä tästä pussi juuri voi parantua.

Kalorit:
693kcal
385kcal/100g

5/5

Karkki-arvostelu: Tyrkisk Peber Original


Tyrkisk Peber Original karkit kehitti alunperin tanskalainen konvehtiyhtiö Perelly vuonna 1977. Vuonna 1996 niiden valmistaminen siirtyi suomalaisen Fazerin tehtaaseen Lappeenrantaan, ja siitä lähtien niiden suosio on kasvanut koko Pohjoismaissa. Fazer on vuonna 1891 perustettu yhtiö, joka on yksi Suomen suurimmista ruokapalvelualan yrityksistä. Nykyisellään Fazer-konserni työllistää noin 15000 työntekijää, makeiset ovat Fazer Makeiset Oy tytäryhtiön vastuulla. Yrityksellä on toimintaa kahdeksassa maassa ja vientiä yli 40 maahan. Fazerin oman kuvauksen mukaan: "Tyrskisk Peber Originalin kova salmiakkikuori sulkee sisäänsä pippurista salmiakkijauhetta. Ärhäkkä salmiakki on yksi Fazerin suosituimpia klassikoita myös kansainvälisesti!"

Maku: Tyrkisk Peber karamellit ovat kovia salmiakkikaramelleja. Pinta on salmiakkisen suolainen, mutta kuitenkin suhteellisen mieto. Nopeasti karamellia imeskeltäessä sen sisältä paljastuu kuitenkin vahvan pippurinen ja jopa tulinen salmiakkijauhe, joka tekee karamelleista nimensä mukaisesti pippurisia.

Kokonaisuudessaan Tyrkisk Peber karamellit ovat Suomen karamellikentän ehdottomia klassikoita. Salmiakki, ja varsinkaan näin vahva sellainen, ei tunnu vetoavan monen ulkomaalaisen makuun. Salmiakin ystävälle, kuten minulle, ei parempaa tulista salmiakkikaramellia helpolla löydy.

Kalorit:
546kcal
364kcal/100g

5/5

Snack-arvostelu: Crusti Croc Sour Cream & Cheese Crisps


Lidl-kauppaketjun brändeihin kuuluvan Crusti Croc-tuotenimen alla myytävät Crusti Croc Sour Cream & Cheese Crispsit ovat nimensä mukaisesti hapankerman ja juuston makuisia sipsejä.

Maku: Sipsit ovat rakenteeltaan poimutettuja ja mukavan rapeita. Ne maistuvat enimmäkseen juustolta, mutta myös hapankerman maku on havaittavissa. Sipsien maku jää aavistuksen vaisuksi, mutta on kuitenkin miellyttävä yhdistelmä juuston pehmeyttä ja hapankerman happamuutta.

Kokonaisuudessaan sipsien eri maut saisivat erottua vielä hieman nykyistä paremmin. Nykyisellään sipsit jäävät hieman tasapaksuksi, ja vaikka ne ovatkin maukkaita, voisivat maut olla vielä vahvempia. Plussaa kuitenkin jälleen kerran tuotteen hinta/laatusuhteesta, sillä Lidlin tuotteissa se on aina kohdallaan.

Kalorit:
1070kcal
535kcal/100g

4/5

Snack-arvostelu: Crusti Croc Taco Dipmix


Lidl-kauppaketjun brändeihin kuuluvan Crusti Croc -tuotenimen alla myytävä Taco Dipmix -dippijauhe on nimensä mukaisesti tacomaustettua dippijauhetta.

Maku: Kermaviilin kanssa sekoitettuna dippijauheesta tulee mukavan täyteläistä, tacomausteiden makuista dippiä. Tacomausteseoksella tarkoitetaan chili- sekä paprikajauhetta, valkosipulia ja sipulia. Dipistä onkin maistettavissa edellä luetellut mausteet ja dippi on jopa aavistuksen polttavaa, joka on varsin positiivinen yllätys.

Tulisuuden ystävälle dippijauhe saisi varmasti maistua vielä aavistuksen tulisemmalle. Vain harva ruokakaupan tulisuuteen pyrkivä tuote kuitenkaan on oikeasti tulinen, joten lasken Taco mixin häivähdyksen tulisuudesta positiiviseksi piirteeksi. Lisäksi dippijauhe antaa rahalle hyvin vastinetta tarjotessaan mainion makuyhdistelmän.

4/5

Snack-arvostelu: Crusti Croc Garlic Dipmix


Lidl-kauppaketjun brändeihin kuuluvan Crusti Croc -tuotenimen alla myytävä Garlic Dipmix -dippijauhe on nimensä mukaisesti valkosipulin makuista dippijauhetta.

Maku: Kermaviilin kanssa sekoitettuna dippijauheesta tulee mukavan täyteläistä, mutta kuitenkin suhteellisen raikkaan makuista. Verrattuna moniin muihin dippijauheisiin Garlic Dipmix maistuu suhteellisen vähän, mutta mielestäni kuitenkin riittävästi. Siinä on havaittavissa pääasiassa valkosipulin makua, mutta myös yrttien aromia.

Valkosipulin ystävälle dippijauhe saisi maistua vielä aavistuksen enemmän valkosipulille. Kokonaisuudessaan dippijauhe on kuitenkin varsin mainio makuyhdistelmä ja tarjoaa rahoille hyvin vastinetta.

3.5/5

Snack-arvostelu: Nutisal Dry Roasted Mix


Nutisal Dry Roasted Mix on Nutisalin, Ruotsista lähtöisin olevan yrityksen tuote. Yritys perustettiin vuonna 2008 ja vuonna 2014 se siirtyi osaksi Cloetta-konsernia. Nutisalilla on nykyään noin 60 työntekijää ja sen tuotteita myydään ympäri Eurooppaa. Dry Roasted Mix sisältää maapähkinöitä, cashewpähkinöitä, manteleita, hasselpähkinöitä, paahdettua maissia ja pistaasipähkinöitä.

Maku: Pussin sisältö on varsin monipuolinen. Pähkinät on paahdettu ja suolattu. Tämän lisäksi yksittäiset pähkinät on maustettu eri maustesekoituksilla: pussissa on muun muassa juustojauheella kuorrutettuja cashewpähkinöitä sekä seesaminsiemenillä kuorrutettuja manteleita.

Kokonaisuutena pussin sisältö on todella maukas ja monipuolinen. Sisältöä voi nautiskella joko yksittäisinä makupaloina, tai isompina erinä jolloin makuskaala on todella monipuolinen vaihdellen kirpeistä manteleista juustoisiin cashewpähkinöihin. Kaikki pähkinät ovat kuitenkin myös säilyttäneet luonnollisen makunsa, jota on korostettu paahtamalla ja kevyellä suolauksella. Kaiken kaikkiaan pussi on todella toimiva sekoitus ja sopii esimerkiksi hätäeväänä kiireisen työpäivän keskellä. Tästä ei valmis pähkinäsekoitus juuri voi parantua. Myös ravintoarvoiltaan pähkinäsekoitus on varsin suotuisa: Se sisältää 22g/100g proteiinia, 26g/100g hiilihydraattia ja 38g/100g rasvaa.

Kalorit:
955.5kcal
546kcal/100g

5/5

Karkki-arvostelu: BonBon Murkun Lirut


BonBon Murkun Lirut -tikkari on tanskalaisen vuonna 1884 perustetun Toms Internationalin BonBon-karamellibrändiin kuuluva tuote. Oman kuvauksensa mukaan BonBon-makeiset on: "Valmistettu niille, jotka ymmärtävät huonon maun ja hyvien karkkien päälle." Brändin erikoisuutena onkin vedota kuluttajiin ns. päinvastaisella tuotteistuksella, eli kaikki sen tuotteet on nimetty vastenmielisen kuuloisilla nimillä ja varustettu aiheeseen liittyvillä piirroshahmoilla. Murkun Lirut -nimen takaa paljastuu tikkari, jossa on kirpeä colanmakuinen päällysosa ja sen sisällä on kirpeää karamellijauhetta.

Maku: Tikkari on aavistuksen kirpeän colan makuinen. Sen sisältä paljastuva karamellijauhe on todella kirpeää, jopa sitruunahappomaista.

Kaiken kaikkiaan tikkari tarjoaa mukavan makukokemuksen kirpeiden karamellien ystäville. Jos et pidä kirpeistä karkeista, niin silloin tämä tikkari ei ole sinulle, mutta erityisesti jos pidät colakarkeista niin Murkun Lirut on ehdoton valintasi. Itselleni tikkarin sisällä oleva jauhe on juuri ja juuri sopivan kirpeyden rajoilla, ja pidän yleensä kirpeistä karamelleista, joten varsin kirpeät "lirut" tikkari tarjoaa.

Kalorit:
49kcal
408kcal/100g

4/5

Karkki-arvostelu: BonBon Mansikkamäjäys -tikkari


BonBon Mansikkamäjäys -tikkari on tanskalaisen vuonna 1884 perustetun Toms Internationalin BonBon-karamellibrändiin kuuluva tuote. Oman kuvauksensa mukaan BonBon-makeiset on: "Valmistettu niille, jotka ymmärtävät huonon maun ja hyvien karkkien päälle." Brändin erikoisuutena onkin vedota kuluttajiin ns. päinvastaisella tuotteistuksella, eli kaikki sen tuotteet on nimetty vastenmielisen kuuloisilla nimillä ja varustettu aiheeseen liittyvillä piirroshahmoilla. Mansikkamäjäys -nimen takaa paljastuu tikkari, jossa on kirpeän mansikkainen päällysosa ja sen sisällä on kirpeää karamellijauhetta.

Maku: Tikkari on aavistuksen kirpeän mansikan makuinen. Sen sisältä paljastuva karamellijauhe on todella kirpeää, jopa sitruunahappomaista.

Kaiken kaikkiaan tikkari tarjoaa mukavan makukokemuksen kirpeiden karamellien ystäville. Jos et pidä kirpeistä karkeista, niin silloin tämä tikkari ei ole sinulle, mutta jos pidät niin Mansikkamäjäys on ehdoton valintasi. Itselleni tikkarin sisällä oleva jauhe on juuri ja juuri sopivan kirpeyden rajoilla, ja pidän yleensä kirpeistä karamelleista, joten hyvän "mäjäyksen" tikkari tarjoaa.

Kalorit:
49kcal
408kcal/100g

4/5

Karkki-arvostelu: BonBon Korvavaikku -tikkari



BonBon Korvavaikku -tikkari on tanskalaisen vuonna 1884 perustetun Toms Internationalin BonBon-karamellibrändiin kuuluva tuote. Oman kuvauksensa mukaan BonBon-makeiset on: "Valmistettu niille, jotka ymmärtävät huonon maun ja hyvien karkkien päälle." Brändin erikoisuutena onkin vedota kuluttajiin ns. päinvastaisella tuotteistuksella, eli kaikki sen tuotteet on nimetty vastenmielisen kuuloisilla nimillä ja varustettu aiheeseen liittyvillä piirroshahmoilla. Korvavaikku -nimen takaa paljastuu tikkari, jossa on toffeeinen, lakritsinen päällysosa ja sen sisällä on salmiakkijauhetta.

Maku: Tikkari on miellyttävä makuyhdistelmä makeaa, jopa toffeeta, lakritsia ja salmiakkia. Tikkarin sisältä paljastuu salmiakkijauhetta, joka on ainakin salmiakin ystävälle kiitettävän voimakasta.

Kaiken kaikkiaan tikkari tarjoaa aluksi mukavan makean lakritsin maun, paljastaen sisältään voimakkaan salmiakkisydämen. Lisäksi plussaa ehdottomasti tuotteen brändistä, joka on omaperäisyydessään mukava piristys.

Kalorit:
49kcal
408kcal/100g

4.5/5

Jäätelö-arvostelu: Ben & Jerry's Cookie Dough






Ben & Jerry's Cookie Dough on vuonna 1984 lanseerattu, yksi yhdysvaltalaisen jäätelönvalmistaja Ben & Jerry'sin tunnetuimmista jäätelömauista. Nykyään Ben & Jerry’s on osa monialayritys Unileveriä. Parhaiten Ben & Jerry’s tunnetaan jäätelöbrändistään, joka on tunnettu erikoisista mauista, ja jonka perustivat Ben Cohen ja Jerry Greenfield vuonna 1978. Tuotteet valmistetaan reilun kaupan raaka-aineista. Tuotteen sisältökuvaus on "Vanilla Ice Cream with Chunks of Chocolate Chip Cookie Dough" eli vaniljajäätelöä, jossa on suklaahippukeksin taikinan paloja.

Maku: Ben & Jerry's Cookie Doughin vaniljajäätelö on kermaista, aavistuksen makeaa ja sisältää luonnollista vaniljan makua. Jäätelö itsessään on kuitenkin suhteellisen mautonta verrattuna taikinapaloihin, jotka ovat suussasulavan makeita. Tämä synnyttääkin taivaallisen toimivan tasapainon raikkaan jäätelön ja makeiden taikinapalojen välillä.

Kaiken kaikkiaan Ben & Jerry's Cookie Dough on todella tervetullut tuote suomalaisille jäätelömarkkinoille. Jäätelön sisältämät sattumat tekevät sen mausta monipuolisen ja, vaikka taikinanpalat ovatkin todella makeita, tämä makeus tasapainottuu jäätelön suhteellisella 'mauttomuudella'. Kokonaisuutena jäätelö on eittämättä yksi parhaista mitä olen koskaan maistanut.

Kalorit:
1120kcal
269kcal/100g

5/5

Karkki-arvostelu: Chupa Chups Cocoa & Vanilla


Chupa Chups Cocoa & Vanilla eli Kaakao ja Vanilja on espanjalaisen makeisvalmistajan Chupa Chupsin tuote. Yhtiö valmistaa pääasiassa tikkareita. Yhtiön perusti Enric Bernat vuonna 1958 ja nimi Chupa Chups tulee espanjan kielen sanasta "chupar" = imeskellä. Nykyään Chupa Chupsin omistaa alankomaalais-italialainen Perfetti Van Mellen. Vuonna 2006 yhtiöllä oli 2000 työntekijää ja sen tuotteita myydään 150 maassa.

Maku: Chupa Chups Cocoa & Vanilla maistuu nimensä mukaisesti kaakaolta ja vaniljalta. Tikkarin ylempi puoli on kaakaota ja alempi osa vaniljaa. Tikkarin maku on hyvin tasapainossa, kaakaopuolikkaan ollessa suklaisen makea, mutta kuitenkin samalla aavistuksen suolainen ja vaniljapuolen ollessa pehmeän makea.

Chupa Chups Cocoa & Vanilla on hyvänmakuinen tikkari, ja makumaailmaltaan varsin omalaatuinen. Jos pidät kaakaosta, on tämä tikkari varmasti suosikkisi. Kuitenkin tämänkin tikkarin kohdalla jään toivomaan jonkunlaista sisällä olevaa yllätystä, olisikohan suklaasydän liiallista utopiaa?

Kalorit:
48kcal
400kcal/100g

4/5

Karkki-arvostelu: Chupa Chups Mansikka


Chupa Chups Mansikka on espanjalaisen makeisvalmistajan Chupa Chupsin tuote. Yhtiö valmistaa pääasiassa tikkareita. Yhtiön perusti Enric Bernat vuonna 1958 ja nimi Chupa Chups tulee espanjan kielen sanasta "chupar" = imeskellä. Nykyään Chupa Chupsin omistaa alankomaalais-italialainen Perfetti Van Mellen. Vuonna 2006 yhtiöllä oli 2000 työntekijää ja sen tuotteita myydään 150 maassa.

Maku: Chupa Chups Mansikka maistuu nimensä mukaisesti mansikalta. Tikkarin maku on hyvin tasapainossa, ollen enimmäkseen makea, mutta myös aavistuksen verran marjaisan kirpeä.

Chupa Chups mansikka on hyvänmakuinen tikkari, mutta ainakin itse jään kaipaamaan esimerkiksi tikkarin sisällä olevaa salmiakki- tai karamellijauhetta. Nykyisellään tikkari on hieman yksipuolinen, mutta toki oikein maukas.

Kalorit:
48kcal
400kcal/100g

3.5/5

Juoma-arvostelu: Olvi TEHO Hullu Omena


Olvi TEHO Hullu Omena on suomalaisen Olvin Iisalmessa valmistama virvoitusjuoma, tarkemmin sanottuna energiajuoma. Olvi on valmistanut virvoitusjuomia Iisalmessa jo vuodesta 1906 ja työllistää Suomessa nykyisellään noin 400 henkeä. Olvin kuvauksen mukaan: "Raikasta omenaa ja kirpakkaa sitrusta sisältävä TEHO Hullu Omena Energiajuoma tarjoaa raikkaan vaihtoehdon perinteisten energiajuomamakujen rinnalle."

Maku: Olvi TEHO Hullu Omena maistuu kuvauksensa mukaisesti enimmäkseen omenalle. Omenan aromi on suhteellisen luonnollinen, vaikkei juoman valmistuksessa olekaan kuvauksen mukaan käytetty omenamehua. Juoma on suhteellisen makeaa, mutta tarjoaa kuitenkin sitruksen muodossa aavistuksen kirpeyttä. Tämä makuyhdistelmä peittää suhteellisen hyvin, vaikkakaan ei kokonaan, alleen tavallisen energiajuomille tyypillisen pistävän maun.

Kokonaisuudessaan Olvi TEHO Hullu Omena tarjoaa kuvauksensa mukaisesti raikkaan vaihtoehdon tavallisten energiajuomien rinnalle. Jos et pidä energiajuomien pistävästä/terävästä keinotekoisesta mausta, voi Hullu Omena olla sinulle sopiva juoma, ja vaikka pitäisitkin niin se tarjoaa hyvää vaihtelua alati laajenevaan energiajuomatarjontaan. Ei tämän juomankaan maku tietenkään luonnollista ole nähnytkään, mutta luonnollisuutta on energiajuomilta turha odottaakaan.

Kalorit:
151.8kcal/0.33l
46kcal/100ml

4/5

Juoma-arvostelu: Valio Yuju vilvoitusjuoma marjainen

Yuju marjainen vilvoitusjuoma on suomalaisen maitoalan yrityksen Valion lanseeraama juoma-uutuus. Valio on perustettu vuonna 1905, se on yksi Suomen suurimmista yrityksistä ja työllistää nykyisellään noin 4600 työntekijää. Valion omien kuvauksien mukaan: "Yuju vilvoitusjuoma marjainen on täysin uudenlainen, raikas ja jännittävä maidosta hapattamalla valmistettu janojuoma."

Maku: Yuju marjainen vilvoitusjuoma on ensimaistamalta todella hämmentävä makukokemus. Sen makumaailmassa yhdistyvät maidon makeus ja pehmeys sekä mehun, tässä tapauksessa aroniamehun marjaisuus ja aavistus kirpeyttä. Lopputulemana juoma maistuu lähinnä laimennetulta maidolta, johon on lisätty aavistus mehua. Sitähän se toisaalta onkin, kun tuotteen ainesosalistaa tarkastelee.

Kokonaisuudessaan on vaikea sanoa mitä mieltä Yuju marjainen vilvoitusjuomasta pitäisi olla. Se on hyvin mielenkiintoinen uutuus ja tarjoaa jonkinlaisen välivaihtoehdon terveellisten juomien ja limpparien välille. En kuitenkaan ole varma, löytyykö Suomesta kuluttajaryhmää, joka tällaiseen sekoitukseen mieltyy. Jos et pidä maidosta, et myöskään luultavimmin pidä Yuju-juomista, mutta toisaalta Suomessa juodaan maitoa sen verran paljon, että kenties tälle juomallekin löytyy ostajia. Kyseessä on mielenkiintoinen uutuus ja vaikka maku vaatiikin parin kulauksen verran totuttelua, on se varsin pehmeä, raikas ja miellyttävä. Itse pidän marjaisasta vaihtoehdosta eniten, sillä se on mielestäni luonnollisin makuyhdistelmä. Toki tottumuskysymyshän se vain on.

Kalorit:
340kcal/1l
85kcal/2.5dl
34kcal/100g

4/5

Juoma-arvostelu: Valio Yuju vilvoitusjuoma sitruunainen

Yuju sitruunainen vilvoitusjuoma on suomalaisen maitoalan yrityksen Valion lanseeraama juoma-uutuus. Valio on perustettu vuonna 1905, se on yksi Suomen suurimmista yrityksistä ja työllistää nykyisellään noin 4600 työntekijää. Valion omien kuvauksien mukaan: "Yuju vilvoitusjuoma sitruunainen on täysin uudenlainen, raikas ja jännittävä maidosta hapattamalla valmistettu janojuoma."

Maku: Yuju sitruunainen vilvoitusjuoma on ensimaistamalta todella hämmentävä makukokemus. Sen makumaailmassa yhdistyvät maidon makeus ja pehmeys sekä mehun, tässä tapauksessa sitruunamehun hedelmällisyys ja aavistus kirpeyttä. Lopputulemana juoma maistuu lähinnä laimennetulta maidolta, johon on lisätty sitruuna-aromia. Sitähän se toisaalta onkin, kun tuotteen ainesosalistaa tarkastelee.

Kokonaisuudessaan on vaikea sanoa mitä mieltä Yuju sitruunainen vilvoitusjuomasta pitäisi olla. Se on hyvin mielenkiintoinen uutuus ja tarjoaa jonkinlaisen välivaihtoehdon terveellisten juomien ja limpparien välille. En kuitenkaan ole varma, löytyykö Suomesta kuluttajaryhmää, joka tällaiseen sekoitukseen mieltyy. Jos et pidä maidosta, et myöskään luultavimmin pidä Yuju-juomista, mutta toisaalta Suomessa juodaan maitoa sen verran paljon, että kenties tälle juomallekin löytyy ostajia. Mielenkiintoinen uutuus ja vaikka maku vaatiikin parin kulauksen verran totuttelua, on se varsin pehmeä, raikas ja miellyttävä. Itse pidän marjaisasta vaihtoehdosta kuitenkin enemmän, sillä sitruunan ja maidon yhdistelmä maistuu aavistuksen enemmän keinotekoiselle.

Kalorit:
340kcal/1l
85kcal/2.5dl
34kcal/100g

3.5/5

Jäätelö-arvostelu: Pingviini Suklaa



Pingviini Suklaa on yksi monikansalliseen Nestlé-konserniin kuuluvan Pingviini-jäätelöbrändin klassisimmista jäätelöistä. Pingviini-logosta tunnettua jäätelöä on valmistettu Suomessa 1930-luvulta lähtien. Pingviini-tuotemerkillä myytävät Nestlén tuotteet valmistetaan Turengin jäätelötehtaalla Janakkalassa. Pingviini Suklaa sisältää vaniljakermajäätelöä, suklaanmakuista kuorrutetta, nougatpaloja, vohvelia sekä suklaata vohvelin pohjalla.

Maku: Pingviini Suklaa -jäätelön pinnalla oleva kuorrute on varsin makeaa, mutta laadukasta suklaata. Tämän lisäksi nougatpalat tuovat siihen sokerista makeutta. Itse jäätelö on raikasta, sopivan kermaisaa ja vaniljan maku on luonnollinen. Vohveli on hyvää 'keksin' makuista, olematta liian makeaa tai rasvaista. Pohjalla oleva suklaa on samaa laadukasta suklaata kuin jäätelön kuorrute.


Kokonaisuutena Pingviini Suklaa -jäätelö on klassikkoasemansa ansainnut. Se on todella laadukas jäätelö jokaisella osa-alueellaan ja vaniljajäätelön pehmeys ja raikkaus yhdistettynä kuorrutteen suklaaseen tekevät sen mausta tasapainoisen, liiallista makeutta välttävän yhdistelmän. Silti makeannälkä varmasti helpottaa ja vohvelin pohjalla oleva suklaa takaa jäätelönautinnolle onnellisen lopun.

Kalorit:
205kcal
290kcal/100g

5/5

Jäätelö-arvostelu: Pingviini Eskimo Mansikka

 
Pingviini Eskimo Mansikka on yksi monikansalliseen Nestlé-konserniin kuuluvan Pingviini-jäätelöbrändin klassisimmista jäätelöistä. Pingviini-logosta tunnettua jäätelöä on valmistettu Suomessa 1930-luvulta lähtien. Pingviini-tuotemerkillä myytävät Nestlén tuotteet valmistetaan Turengin jäätelötehtaalla Janakkalassa. Pingviini Eskimo Mansikka sisältää vähälaktoosista mansikkakermajäätelöä ja suklaanmakuista kuorrutetta.

Maku: Pingviini Eskimo Mansikka jäätelössä on ohut suklaakuorrute, joka on hyvänmakuista, suhteellisen makeaa suklaata. Mansikkakermajäätelö on raikkaan makuista, sopivan kermaista ja mansikan maku suhteellisen luonnollinen. Kokonaisuudessaan jäätelö tarjoaa mainion tasapainon suklaan ja mansikan makeuden sekä jäätelön pehmeyden välillä.

Pingviini Eskimo Mansikka on jäätelöiden ehdoton klassikko. Se on todella yksinkertainen, mutta toimiva konsepti, joka ei tarjoa mitään yllättävää mutta toimii juuri siksi. Lisäksi hinta-laatusuhteeltaan se on ehdotonta huippuluokkaa, sillä yleensä se on jäätelöaltaiden halvin tuote. Plussaa lisäksi kotimaisuudesta, tuotteen vähälaktoosisuudesta ja suhteellisen vähistä kaloreista. Vanilja- ja mansikkaversioiden välillä ei ole muuta eroa kuin itse jäätelön maussa, joten kuluttajan tehtäväksi jää päättää kummanlaisesta jäätelöstä hän pitää enemmän. Mansikkaversio on kokonaisuudessaan makeampi, ja itselleni kenties jopa hieman liian makea, mutta tämä lienee henkilön mieltymyksestä kiinni.

Kalorit:
100kcal
280kcal/100g

4.5/5

Jäätelö-arvostelu: Pingviini Eskimo Vanilja


Pingviini Eskimo Vanilja on monikansalliseen Nestlé-konserniin kuuluvan Pingviini-jäätelöbrändin kenties klassisin jäätelö. Pingviini-logosta tunnettua jäätelöä on valmistettu Suomessa 1930-luvulta lähtien. Pingviini-tuotemerkillä myytävät Nestlén tuotteet valmistetaan Turengin jäätelötehtaalla Janakkalassa. Pingviini Eskimo Vanilja sisältää vähälaktoosista vaniljakermajäätelöä ja suklaanmakuista kuorrutetta.

Maku: Pingviini Eskimo Vanilja jäätelössä on ohut suklaakuorrute, joka on hyvänmakuista, suhteellisen makeaa suklaata. Vaniljakermajäätelö on raikkaan makuista, sopivan kermaista ja vaniljan aromi on luonnollinen. Kokonaisuudessaan jäätelö tarjoaa mainion tasapainon suklaan makeuden ja jäätelön pehmeyden välillä.

Pingviini Eskimo Vanilja on jäätelöiden ehdoton klassikko. Se on todella yksinkertainen, mutta toimiva konsepti, joka ei tarjoa mitään yllättävää mutta toimii juuri siksi. Lisäksi hinta-laatusuhteeltaan se on ehdotonta huippuluokkaa, sillä yleensä se on jäätelöaltaiden halvin tuote. Plussaa lisäksi kotimaisuudesta, tuotteen vähälaktoosisuudesta ja suhteellisen vähistä kaloreista.

Kalorit:
100kcal
280kcal/100g

5/5

Jäätelö-arvostelu: Ingman Kingis Original Vanilja


Kingis on suomalaisen Ingmanin, nykyään Unilever Ingman Productionin jäätelö. Unilever Ingman Production on puolestaan osa maailman suurinta jäätelövalmistajaa monikansallista Unilever-konsernia. Unileverin ostettua Ingman-jäätelöt vuonna 2011 Ingman-jäätelöiden symboliksi tuli Unileverin kansainvälisenä jäätelösymbolina toimiva pelkistetty sydänkuvio, joka oli aiemmin GB Glacen käytössä. Kingis on suklaakuorrutteinen jäätelö, joka sisältää vaniljakermajäätelöä ja suklaasydämen.

Maku: Kingis Original Vaniljan suklaa on varsin makeaa ja sokerista. Alla oleva vaniljakermajäätelö on sekin makeaa, muttei kuitenkaan liian sokerista ja vaniljan aromi on varsin luonnollinen. Jäätelön ominaispiirre on sen tikun ympärillä oleva suklaasydän joka sekin on varsin makeaa ja rasvaista suklaata.

Kokonaisuudessaan Kingis Vanilja on jo klassikoksi muodostunut jäätelö, joka on ansainnut paikkansa klassikkojäätelöiden joukossa. Se on yksinkertaisen toimiva ja juuri sopivan kokoinen, jotta sen makeus ei ala kyllästyttämään. Varsin laadukas ja toimiva jäätelö siis!

Kalorit:
190kcal
340kcal/100g

4/5

Jäätelö-arvostelu: Ingman Daim


Daim on Ingmanin, nykyään Unilever Ingman Productionin jäätelö. Unilever Ingman Production on puolestaan osa maailman suurinta jäätelövalmistajaa monikansallista Unilever-konsernia. Unileverin ostettua Ingman-jäätelöt vuonna 2011 Ingman-jäätelöiden symboliksi tuli Unileverin kansainvälisenä jäätelösymbolina toimiva pelkistetty sydänkuvio, joka oli aiemmin GB Glacen käytössä. Daim-jäätelö pohjautuu alunperin ruotsalaiseen Marabou suklaavalmistajan Daim-suklaapatukkaan. Se sisältää maitosuklaata, jonka välissä on mantelikrokantteja. Daim-jäätelössä on Daim-suklaakuorrute, kermajäätelöä, jäätelön seassa Daim-palleroita ja jäätelön alaosassa vohveli, jonka pohjalla on suklaata.

Maku: Daim-jäätelö maistuu huomattavan paljon alkuperäiselle esikuvalleen. Se on hyvin makeaa, suklaakuorrute on Maraboun suklaalle tyypillistä sokerisen makeaa. Myös kermajäätelö on varsin makeaa, omaan makuuni jopa liiankin makeaa. Daim-pallerot maistuvat, yllätys yllätys, Daimille, vohveli on maultaan aavistuksen rasvainen ja pohjalla oleva suklaa on tummaa, aavistuksen kitkerää suklaata.

Kokonaisuudessaan Daim-jäätelö on varsin tuhti paketti, joka tarjoaa tyydytystä makeannälkään. Omaan makuuni se on kuitenkin liian makea, ja itse jäätelö on mielestäni liian kermaista. Lisäksi vohveli häviää vertailussa monen muun jäätelön vohvelille ja pohjalla oleva suklaa on erikoinen valinta muuten Daimin linjaa noudattavalle makumaailmalle. Jos kuitenkin pidät Daim-patukasta, niin tämä jäätelö on varmasti sinulle sopiva, sillä makumaailma on todella samanlainen.

Kalorit:
340kcal
340kcal/100g

3/5

Jäätelö-arvostelu: Fazer Geisha


Geisha-jäätelö on monikansalliseen Nestlé-konserniin kuuluvan Pingviini-jäätelöbrändin ja Fazerin yhteistuote. Kyseessä on jäätelöversiointi Fazerin Geisha -suklaapatukasta ja jäätelön makumaailma muistuttaakin esikuvaansa. Geisha-jäätelö sisältää pääasiassa suklaakermajäätelöä ja pähkinänougattäytettä. Tämän lisäksi jäätelön päällä on suklaanmakuista kuorrutetta ja mantelikrokanttia ja jäätelön alaosa on vohvelin peitossa.

Maku: Kuten jäätelön kuvauksesta voi päätellä, on kyseessä todella makea jäätelö. Suklaakermajäätelö on täyteläistä ja pähkinänougattäyte tuo jäätelölle Geisha-suklaapatukasta tutun maun. Lisäksi kuorrute on suklaapatukan maun kaltainen. Kokonaisuudessaan jäätelö on hyvin makea ja varmasti vie makeanhimon mennessään.

Kuten esikuvansa, Geisha-jäätelö on todella makea ja täyteläisen makuinen yhdistelmä suklaata ja pähkinänougatia. Se sopii harvinaiseksi herkuksi, sillä näin makeaa jäätelö en itse ainakaan kovin säännöllisesti haluaisi syödä.

Kalorit:
240kcal
350kcal/100g

4/5

Jäätelö-arvostelu: Ingman Twister






Twister on Ingmanin, nykyään Unilever Ingman Productionin jäätelö. Unilever Ingman Production on puolestaan osa maailman suurinta jäätelövalmistajaa monikansallista Unilever-konsernia. Unileverin ostettua Ingman-jäätelöt vuonna 2011 Ingman-jäätelöiden symboliksi tuli Unileverin kansainvälisenä jäätelösymbolina toimiva pelkistetty sydänkuvio, joka oli aiemmin GB Glacen käytössä. Twister on mehujäätelö, jossa yhdistyy kolme eri makuyhdistelmää: Ananas-sitruuna-, mansikka-sitruuna- ja lime-sitruunamehujää.

Maku: Kuten kuvauksesta selviää, löytyy jäätelöstä kolmea erilaista makua. Keltainen osa on maultaan ananas-sitruuna ja tarjoaa suhteellisen kirpeän maun, josta on havaittavissa aavistus ananasta. Mansikka-sitruuna on makeampaa ja maistuu aavistuksen mansikalle ja lime-sitruuna kaikista kirpeintä. Kuitenkaan mikään osista ei ole huomattavan kirpeä, sillä jäätelö on kokonaisuudessaan suhteellisen makea.

Jäätelön valmistuksessa on käytetty 7% sitruunamehua, 4% mansikkamehua sekä 2% ananasmehua ja sen maistaa. Maut ovat yllättävän luonnollisia ja kokonaisuudessaan jäätelö tarjoaa kattavan makujen kirjon. Ehdoton mehujään ystävien suosikki.

Kalorit:
70kcal
100kcal/100g

4.5/5

Jäätelö-arvostelu: Fazer Kismet


Kismet -jäätelö on monikansalliseen Nestlé-konserniin kuuluvan Pingviini-jäätelöbrändin ja Fazerin yhteistuote. Kyseessä on jäätelöversiointi Fazerin Kismet -suklaapatukasta ja jäätelön makumaailma ja rakenne muistuttaakin esikuvaansa.

Maku: Jäätelö koostuu suklaakermajäätelöstä sekä nougatkastikkeesta 6%, jonka päällä on 34% suklaanmakuista vohvelikuorrutetta. Jäätelön rakenne muistuttaakin enemmän keksimäistä Puffetia kuin perinteistä tikkujäätelöä. Maultaan jäätelö on varsin makea yhdistelmä suklaata, vohvelin 'keksisyyttä' sekä nougatkastikkeen sokerisuutta.

Kokonaisuutena jäätelön makumaailma on varsin täyteläinen, mutta jää silti aavistuksen esikuvaansa miedommaksi. Lisäksi 58g painava jäätelö sisältää 220 kcal, joten aika tuhdista pakkauksesta on kyse. Maultaan jäätelö on kuitenkin varsin toimiva, eipä sitä juuri muuta Kismet-jäätelöltä voisi odottaakaan.

Kalorit:
220kcal
370kcal/100g

3.5/5

Jäätelö-arvostelu: Fazer Ässä Mix


Ässä Mix -jäätelö on monikansalliseen Nestlé-konserniin kuuluvan Pingviini-jäätelöbrändin ja Fazerin yhteistuote. Kyseessä on jäätelöversiointi Fazerin tutusta Ässä Mix makeispussista ja jäätelö muistuttaakin makumaailmaltaan kiitettävän paljon esikuvaansa.

Maku: Ässä Mix -jäätelö tarjoaa jäätelölle harvinaisen monipuolisen makuelämyksen. Vihreä osa on päärynä-, oranssi osa appelsiini- ja mustat kuviokohdat salmiakkimehujäätä. Jokainen osio maistuu raikkaalle ja esikuvana toimivan karkkipussin vastikkeilleen.

Ässä Mix -jäätelö on todella toimiva mehujää. Jos pidät Ässä Mix -karkeista, pidät kyseisestä jäätelöstäkin takuuvarmasti. Lisäksi jäätelö on suhteellisen iso, mutta sisältää silti vain 100 kcal, joten se on suhteellisen kevyt makeanhimon tyydyttäjä. Klassikko jo syntyessään.

Kalorit:
100kcal
110kcal/100g

5/5

Snack-arvostelu: Taffel Cheese & Chili Nuts


Taffel Cheese & Chili Nuts on suhteellisen tuore Suomen suurimman sipsinvalmistajan, ahvenanmaalaisen Taffelin tuote. Taffel on perustettu vuonna 1969 ja työllistää noin 800 henkeä. Perunalastujen lisäksi Taffel valmistaa muun muassa erilaisia pähkinätuotteita, joita Taffel Cheese & Chili Nuts, eli juusto- sekä chilimausteella kuorrutetut maapähkinät edustavat.

Maku: Kuten arvata saattaa, Taffel Cheese & Chili Nuts maistuu pääasiassa juustolle ja chilimaustesekoitukselle. Kuten pussissa esiintyvästä juustonaksumiehestä voi päätellä, on juustona käytetty juustonaksuista tuttua cheddarjauhetta ja tästä syystä sen maku onkin aavistuksen vahvempi kuin esimerkiksi Estrellan versiossa. Pähkinöistä on havaittavissa myös aavistus sipulia, valkosipulia sekä paprikajauhetta.

Kaiken kaikkiaan Taffel Cheese & Chili Nuts on oikein mainiota naposteltavaa. Pähkinät voisivat mielestäni olla aavistuksen voimakkaamman makuisia, ja erityisesti chiliä kaipaisin näihinkin aavistuksen enemmän, kun pähkinät kerta chilin nimellä itseään markkinoivat. Plussaa kotimaisuudesta ja cheddarjauheesta, josta itse pidän.

Kalorit:
825kcal
550kcal/100g

4.5/5

Snack-arvostelu: Estrella Cheese & Chili Pähkinä


Estrella Cheese & Chili Pähkinä on ruotsalaisen mm. perunalastuja, juustonaksuja, maapähkinätuotteita ja dippejä valmistavan Estrellan tuote. Estrellan omistaa nykyään norjalainen Herkules Private Equity Fund. Yhtiön Ruotsin tehdas sijaitsee Angeredissa, Göteborgissa.

Maku: Estrella Cheese & Chili Pähkinät ovat nimensä mukaisesti juusto- ja chilijauheella kuorrutettuja maapähkinöitä. Kuorrute on rapea ja miellyttävän rouskuva. Pähkinät ovat keskivoimakkaan makuisia: niistä erottaa enimmäkseen juustojauheen ja chilin makua sekä aavistuksen valkosipulia, paprikaa sekä sipulia.

Omaan makuuni pähkinät saisivat olla vielä voimakkaammin chilin makuisia. Nykyisellään chilin poltto jää hyvin vähäiseksi. Kaiken kaikkiaan ne maistuvat kuitenkin varsin hyvältä yhdistelmältä juustoa ja chiliä, juuston maku tulee esille varsinkin useamman pähkinän annoksessa.

Kalorit:
787,5 kcal
525kcal/100g

4/5

Juoma-arvostelu: Hartwall Novelle Plus C+E Herukka & Sitruunaruoho






Hartwall Novelle Plus C+E Herukka & Sitruunaruoho on suomalaisen Hartwallin valmistama 'terveysjuoma', joka on käytännössä hiilihapotettua sokerivettä, johon on lisätty vitamiineja sekä aromeja. Juoma sisältää hiilihydraatteja 4g/100ml ja on täten yli puolet limppareita vähäsokerisempaa.

Maku: Hartwall Novelle Plus C+E Herukka & Sitruunaruoho on raikasta, virkistävää ja siinä maistuu erityisesti herukka varsin selvästi. Myös sitruunaruohon maun pystyy juomasta havaitsemaan, mutta sen lienee tarkoituskin olla lähinnä tuomassa makuun monipuolisuutta.

Kaiken kaikkiaan juoma tarjoaa mielenkiintoisen vaihtoehdon veden ja limonadien välimuotona. Makuyhdistelmä on kenties lähinnä markkinointikikka, sillä ihmisiä kiinnostaa kokeilla jännittävän kuuloisia makuyhdistelmiä. Tämän juoman tapauksessa herukka ja sitruunaruoho kuitenkin sopivat yllättävänkin hyvin yhteen ja lopputuloksena on varsin mainio, aavistuksen makea mutta kuitenkin limppareiden sokerisuutta välttävä juoma. Ostaisin toistekin!

Kalorit:
85kcal
17kcal/100ml

4/5

Juoma-arvostelu: Olvi Angry Birds Red Christmas



Angry Birds Red Christmas on suomalaisen Olvin Iisalmessa valmistama virvoitusjuoma. Olvi on valmistanut virvoitusjuomia Iisalmessa jo vuodesta 1906 ja työllistää Suomessa nykyisellään noin 400 henkeä. Juoma hyödyntää Rovion Angry Birds -brändiä ja käyttää etiketissään pelisarjan päähahmoa, Rediä. Olvin kuvauksen mukaan: "Angry Birds Christmas on jouluomenan makuinen virvoitusjuoma." Juoma pyrkiikin epäilemättä kilpailemaan Hartwallin valmistaman Jouluomena-juoman kanssa.

Maku: Kuten juoman kuvauksesta voi päätellä, se tarjoaa pääasiassa makean omenaisen maun. Juoman valmistuksessa on käytetty omenamehutiivistettä ja tämän huomaa, sillä omenan maku on varsin luonnollinen. Omenan lisäksi juomasta maistaa jouluomenalle tyypilliset mausteet eli vaniljan ja inkiväärin. Mausteet ovat kuitenkin varsin pieninä sivuhuomioina pääasiassa omenaisen rungon tukena, joten ne eivät puske tarpeettomasti esiin.

Kaiken kaikkiaan Angry Birds Christmas on mainio limpparivaihtoehto joulujuomaksi esim. perheen pienelle väelle. Maussa on onnistuttu hyvin, sillä juoma maistuu jouluomenalle mausteineen, mutta silti tarjoaa pehmeän ja tasapainoisen makuelämyksen. Plussaa myös kotimaisuudesta!

Kalorit:
115,5kcal
35kcal/100ml

4/5

Juoma-arvostelu: Olvi Angry Birds Stella


Angry Birds Stella on suomalaisen Olvin Iisalmessa valmistama virvoitusjuoma. Olvi on valmistanut virvoitusjuomia Iisalmessa jo vuodesta 1906 ja työllistää Suomessa nykyisellään noin 400 henkeä. Juoma hyödyntää Rovion Angry Birds -brändiä ja saa nimensä pelisarjan naispuolisen päähahmon, Stellan mukaan. Samalla juoma epäsuorasti mainostaa Stellan ympärille luotua uutta Angry Birds Stella -peliä. Olvin kuvauksen mukaan: "Stella on vadelman makuinen virvoitusjuoma, joka on makeutettu luonnon sokerilla."

Maku: Kuten tölkin kuvituksesta ja juoman kuvauksesta voi päätellä, on sen makuna pääasiassa vadelma. Juoma on varsin virkistävä ja raikas, ja vaikka se onkin makea, mielestäni juoman sokerisuus ja vadelman marjainen maku ovat toimivassa tasapainossa.

Kaiken kaikkiaan Angry Birds Stella on varsin mainio vadelmalimonadi. En yleensä itse pidä erityisemmin vadelmajuomista, mutta Stella maistui, joten vadelman aromi ei juomassa ole liiallinen ja makeuden ja marjan maun suhde on tasapainossa. Hyvä limonadi, jonka kaupallinen brändäys hieman häiritsee, mutta eipä se makuun vaikuta. Kotimaisuudesta myös plussaa.

4/5