Juoma-arvostelu: Mountain Dew Supernova

Mountain Dew Supernova on Mountain Dew (suomeksi vuorikaste) -tuoteperheeseen kuuluva vadelman ja sitruunan makuinen, ginsengiä (väitetysti yleiskuntoa vahvistava yrtti) sisältävä virvoitusjuoma. Mountain Dew on PepsiCo:n omistama brändi, joka lanseerattiin vuonna 1940. Supernova on puolestaan vuonna 2008 Yhdysvalloissa lanseerattu juoma, jonka makuina oli alunperin mansikka ja meloni. Suomessa juomaa valmistaa Hartwall ja se lanseerattiin vuonna 2012.

Maku: Kuvauksensa mukaisesti Mountain Dew Supernova maistuu vadelmalle ja sitrukselle. Juoma on todella makea, itselleni jopa liian makea. Siitä jää puuttumaan sekä vadelman, että sitruksen marjainen/hedelmäinen happamuus. Lisäksi varsinkin vadelman aromi jää varsin vaisuksi ja sitruskin peittyy makeuden alle.

Kokonaisuudessaan Mountain Dew Supernova on varsin pehmeä ja miellyttävä juoda, mutta suomalaiseen makuun, tai ainakin itselleni, se on liian makeaa. Toki tämä on mielipidekysymys, ja jos alkuperäinen Mountain Dew ei ole mielestäsi liian makeaa, niin kenties Supernovakin sopii sinulle. Vadelman ja sitruksen aromia on kuitenkin turha odottaa, sillä enemmän juoma maistuu niiden karamelliselle sekoitukselle.

Kalorit:
240kcal/0.5l
48kcal/100ml

3/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti