Snack-arvostelu: Taffel Bravo Sourcream & Sweet Chili

Suomen suurimman sipsivalmistajan, ahvenanmaalaisen Taffelin vielä suhteellisen tuore julkaisu, Bravo Sourcream & Sweet Chili on mielenkiintoinen makuyhdistelmä, sillä hapankerma ja makea chili ovat lempimakujani mässyjen parissa. Hapankerman happamuus ja makean chilin makeus sekä aavistus tulisuutta kuulostavat ainakin paperilla varsin toimivalta makuyhdistelmältä, mutta testataan onko näin!

Maku: Taffel Bravo Sourcream & Sweet Chili perunalastut lunastavat niille asettamani odotukset. Ne ovat erinomainen yhdistelmä hapankerman happamuutta ja pehmeää rasvaisuutta sekä makean chilin makeutta ja mietoa tulisuutta. Lisäksi sipseissä maistuu aavistus kirpeyttä, joka on kenties saatu aikaan sipseihin lisättyjen omenahapon ja maitohapon ansiosta.


Kaiken kaikkiaan Taffel Bravo Sourcream & Sweet Chili on loistava uutuus, joka yhdistää onnistuneesti kaksi itsestäänkin toimivaa makua täydelliseksi makuelämykseksi. Ainoana miinuksena pussi sisältää arominvahventeita (natriumglutamaatti ja dinatrium-5'-ribonukleotidit) ja ne selittänevätkin osittain sipsien koukuttavuuden ja erityisen vahvan makuelämyksen. Lähes kaikissa hapankerman makuisissa sipseissä käytetään arominvahventeita, mutta olisi silti mukava löytää perunalastuja, jotka kykenevät tarjoamaan ainakin lähes samanvahvuisen makuelämyksen ilman keinotekoisia arominvahventeita.


Kalorit:
1816.75kcal/325g
559kcal/100g

4.5/5

2 kommenttia:

  1. Itselleni tuote ei vastannut odotuksia lainkaan. Chilin makua ei ole lähes ollenkaan ja sipsit maistuvat enemmän kirpeälle kuin makealle chilille. Mutta kuitenkin ihan ok. 2,5/5

    VastaaPoista