Karkki-arvostelu: Cloetta Hopeatoffee -patukka

Hopeatoffee on suomalainen klassikkotuote, joka oli muutaman vuoden ajan poissa markkinoilta. Wikipedian mukaan: "Hopeatoffee on alun perin Hellaksen lanseerama salmiakin ja toffeen makuinen makeinen. Sen valmistaminen aloitettiin 1970-luvulla, jolloin se oli uusi tulokas makeistuotannossa, koska salmiakkia ei ollut aiemmin liitetty toffeeseen. Myöhemmin Hopeatoffeeta on valmistanut Leaf, joka valmisti sitä vuoteen 2009 asti.

Suuren kuluttajakysynnän seurauksena Cloetta aloitti makeisen valmistamisen uudestaan syksyllä 2013. Alun perin Hopea Toffeeta valmistettiin patukkana, mutta myöhemmin sitä on myyty makeispusseissa. Nykyään Hopea Toffeen valmistusmaa on Italia. Suomen Salmiakkiyhdistys palkitsi Hopea Toffeen vuonna 2008 Salmiakki Finlandia -palkinnolla vuoden parhaana salmiakkimakeisena."

Maistetaan kuinka tuote pärjää!

Maku: Hopeatoffee-patukka on koostumukseltaan sisaruksensa Tsinuskitoffeen tavoin keskikovaa toffeeta. Rakenteeltaan se on venyvää, aavistuksen sitkeää mutta kuitenkin melko pehmeää. Maultaan patukka on varsin omalaatuinen ja mielenkiintoinen yhdistelmä toffeen makeutta ja salmiakin suolaisuutta. Yhdistelmä on varmasti lähinnä suomalaisia miellyttävä makukokemus, mutta salmiakin ystäville Hopeatoffee toimii erinomaisesti. Hopeatoffee on keskivahvan salmiakkinen, mutta toffeen rasvaisuus ja sokerisuus pehmentävät salmiakin terävyyttä, jolloin maku on täyteläisen miellyttävä. Hopeatoffee on todella varsin ainutlaatuinen makuelämys, ja on mahtavaa nähdä se taas kauppojen hyllyillä. Tuotteelle voi helposti antaa täydet pisteet sillä salmiakkitoffeekaramellien kategoriassa ei pahemmin tunkua ole, ja vaikka olisikin niin Hopeatoffeeta olisi vaikea päihittää.

Kalorit:
56.56kcal/14g
404kcal/100g

5/5

1 kommentti: