Jäätelö-arvostelu: Ben & Jerry's Strawberry Cheesecake


Ben & Jerry's Strawberry Cheesecake on vuonna 2005 lanseerattu, yksi yhdysvaltalaisen jäätelönvalmistaja Ben & Jerry'sin yleisimmistä jäätelömauista. Nykyään Ben & Jerry’s on osa monialayritys Unileveriä. Parhaiten Ben & Jerry’s tunnetaan jäätelöbrändistään, joka on tunnettu erikoisista mauista, ja jonka perustivat Ben Cohen ja Jerry Greenfield vuonna 1978. Tuotteet valmistetaan reilun kaupan raaka-aineista. Tuotteen sisältökuvaus on "Strawberry Cheesecake Ice Cream with Strawberries & Cookie Swirls" eli "Mansikkajuustokakun makuista kermajäätelöä, mansikoita ja grahamkeksiä".

Maku: Kuten jäätelön nimi osoittaa, on kyseessä hieman epätavallinen jäätelömaku. Kuvauksensa mukaisesti jäätelö maistuu mansikkaiselle juustokakulle. Erillisistä mansikka- ja grahamkeksiosioista johtuen jäätelö ei ole vain sekoitus juustokakun eri osioita vaan jäätelössä maistuu hyvin kaikki mansikkajuustokakun eri osat. Monista Ben & Jerry's jäätelöistä poiketen Ben & Jerry's Strawberry Cheesecake on kuitenkin vain keskimakeaa ja keskitäyteläistä. Tästä syystä se sopiikin esimerkiksi Chocolate Fudge tai Cookie Dough -jäätelöitä paremmin isompina annoksinakin syötäväksi kuuman kelin virkistykseksi.

Kaiken kaikkiaan Ben & Jerry's Strawberry Cheesecake ja muutkin Ben & Jerry's tuotteet ovat todella tervetulleita tuotteita monipuolistamaan suomalaisten jäätelövalikoimia. Mansikkainen juustokakku on makuelämys, jota ei olisi ennen kyseisen maun Suomeen saapumista olisi voinut edes kuvitella maistavansa jäätelömuodossa. Juustokakun ystäville ja myös mansikan ystäville jäätelö on erinomainen valinta, vaikka omalla kohdallani jäätelön mauttomuus (huom. verrattuna useisiin Ben & Jerry's tuotteisiin, jotka ovat todella makeita ja mauiltaan moniulotteisia) oli kuitenkin ehkä aavistuksen pettymys. Vaikka Strawberry Cheesecake saavuttaakin makujen kirjon, jota mansikkaisessa juustokakussa tarjoillaan niin muissa maistamissani Ben & Jerry's tuotteissa ei jäätelöä syödessään edes huomannut, että esimerkiksi brownie-palat ovat olleet pakkasessa. Ben & Jerry's Strawberry Cheesecake:ssa osa juustokakun hienoimmista aromeista tuntuu hävinneen. Silti kokonaisuudessaan todella mainio makuelämys.

Kalorit:
1045kcal/500ml
245kcal/100g

4/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti