Suklaa-arvostelu: Milka Choco Jelly


Milkan valmistama Choco Jelly -suklaalevy on varsin mielenkiintoinen uutuus. Milka on vuonna 1901 perustettu sveitsiläinen suklaavalmistaja, joka nykyään kuuluu Mondelēz Internationaliin, maailmanlaajuiseen ruuanvalmistuskorporaatioon, jolla on yli 100,000 työntekijää ympäri maailman. Milkan tuotteet ovat rantautuneet Suomeen parin viime vuoden aikana. Choco Jelly suklaalevy sisältää sveitsiläistä varsin makeaa maitosuklaata, hedelmänmakuisia pehmeitä karkkeja, kaakaorakeita ja erikoisimpana piirteenään poksahtelevia karkkirakeita.

Maku: Makukokemus on todella omalaatuinen, sillä suklaapalasta syödessä suussa "rapisee" ja kuplii huvittavasti. Tästä ehdottomasti plussaa, sillä karkkien ja mässyjen syönnin kuuluukin olla hauskaa.

Makukokonaisuutena suklaalevy on kuitenkin hieman liian sekametelisoppainen omaan makuuni ja erityisesti se kärsii varsin makean suklaan ja karkkien muodostamasta makeusöveristä. Levystä tulee mieleen pienenä toteutetut kokeilut kaavalla "miltähän tapahtuu jos juon limpparia ja syön yhtä aikaa karkkia sekä suklaata?" Pieninä annoksina suklaa kuitenkin toimii varsin mainiosti ja suklaa jää varmasti mieleen omaperäisen muotonsa ja kuplivan koostumuksensa ansiosta.

4.5/5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti