Suklaa-arvostelu: Kismet Lakritsi


Kismet on suomalaisen Fazerin valmistama keksisuklaapatukka. Fazerin tehdas aloitti Kismetin valmistuksen vuonna 1974. Fazer on vuonna 1891 perustettu yhtiö, joka on yksi Suomen suurimmista ruokapalvelualan yrityksistä. Nykyisellään Fazer-konserni työllistää noin 15000 työntekijää, makeiset ovat Fazer Makeiset Oy tytäryhtiön vastuulla. Yrityksellä on toimintaa kahdeksassa maassa ja vientiä yli 40 maahan. Perinteinen Kismet on maitosuklaalla kuorrutettu nougattäytteinen vohveli. Uutuusversiointi Kismet Lakritsi on nimensä mukaisesti yhdistelmä perinteistä Kismet-patukkaa ja aitoa Fazerin lakritsitäytettä. Suklaa ja lakritsi on aina mielenkiintoinen ja varsin suomalainen makuyhdistelmä, testataan kuinka ne maistuvat tässä tapauksessa.

Maku: Kismet Lakritsi on makukokemus, joka suklaan ja lakritsin yhdistelmään tottumattomalle on varmasti aikamoinen järkytys. Kuten tuotteen sisällöstä näkee, on siinä käytetty sekä suolaa että salmiakkia. Kaikki, jotka ovat maistattaneet salmiakkia tai edes lakritsia ulkomaalaisilla ystävillään tietävät kauhunsekaisesta ällötyksestä epäuskoiseen naureskeluun vaihtelevat reaktiot ja kysymyksen siitä pidetäänkö näitä asioita Suomessa oikeasti hyvinä? Kismet Lakritsi yhdistelee suklaan makeutta ja lakritsin/salmiakin suolaisuutta ja makuyhdistelmään tottuneelle ja varsinkin lakritsin/salmiakin ystävälle yhdistelmä on todella maukas. Lisäksi patukassa makeus ja suolaisuus ovat oivassa tasapainossa, joten uutuutta voi hyvällä mielellä kuvata onnistuneeksi lanseeraukseksi.

Kokonaisuudessaan Kismet Lakritsi on ensialkuun suklaan ja lakritsin makuyhdistelmään aiemmin tutustumattomalle hämmentävä elämys. Jos kuitenkin olet sekä suklaan että lakritsin ystävä, ihastut patukkaan varmasti. Suklaan makeus ja rasvaisuus yhdistettynä täytteen lakritsiseen ja jopa salmiakkiseen suolaisuuteen luovat täyteläisen makukokemuksen, joka tyydyttää makeanhimon takuuvarmasti. Ehdoton suosittelu sillä varauksella, että patukkaa maistava henkilö pitää sekä suklaasta että salmiakista.

Kalorit:
296kcal/55g
538kcal/100g

4.5/5

2 kommenttia:

  1. Hei, sellaista yritystä kuin Cloetta Fazeri ei ole ollut olemassa vuosiin. Kismet-patukan valmistaja on Fazer. Makein terveisin, Sirpa Fazerilta

    VastaaPoista
  2. Hei Sirpa! Kiitos tiedosta. Kyseinen infopaketti oli Wikipediasta, joka näköjään tuon asian suhteen sisälsi vanhentunutta tietoa! Arvostelu päivitetty ajan tasalle!

    VastaaPoista