Snack-arvostelu: Lidl Eat Away Salaatti Pesto

Lidlin mainoskuva

Ja todellisuus.

Lidl Eat Away on saksalaisen Suomeen aikanaan rantautuneen Lidl-kauppaketjun uusi tuoteperhe, joka tarjoaa sekä salaatteja että eväsleipiä kiireisten ihmisten ateriavaihtoehdoiksi. Varsinaisesta snackista ei siis ole kyse vaan pikemminkin ateriavaihtoehdosta. Tuotteet on valmistettu Suomessa ja niiden mukana tulee muoviset ruokailuvälineet aterian nauttimiseen. Muutenkin tuotteessa muovia riittää jopa tarpeettoman paljon, josta ehdoton miinus, vaikkakin erillisissä osissa eri raaka-aineet pysyvät kieltämättä paremmin tuoreena ja maut raikkaampana. Pestoversio on kuvauksensa mukaisesti: "Italialaistyylinen kanasalaatti, joka sisältää basilikapestolla maustettua kanaa, aurinkokuivattuja tomaatteja sekä mozzarellapalloja," Kastiketta ei kyseisen salaatin mukana tule, sillä kuten paketissa lukee "Tämä salaatti ei erillistä kastiketta kaipaa." Maistetaanpa!

Maku: Kuten kuvauksesta ilmenee, salaatin pääroolissa on basilikapestolla maustettu kana, jota on mielestäni salaatissa sopivasti. Basilikapesto on todella maukasta ja kana varsin mureaa. Mozzarellapallot ovat suhteellisen mauttomia, mutta aurinkokuivatut tomaatit ovat onneksi erinomaisia. Omaan makuuni aurinkokuivattua tomaattia saisi olla aavistuksen enemmän. Näiden raaka-aineiden lisäksi pohjalla on raikasta ja varsin tuoretta salaattisekoitusta, joka maistuu kiitettävän luonnolliselle (lue. torjunta-ainevapaalle).

Kokonaisuudessaan salaatti tarjoaa kuvauksensa mukaisen italiaistyylisen (paino sanalla tyylisen) makuelämyksen ja kuuluu selvästi kaupan valmissalaattivaihtoehtojen parhaimmistoon. Pientä miinusta tuotteelle tulee jo aiemmin mainitusta runsaasta muovin käytöstä, suhteellisen korkeasta hinnasta, mozzarellan mauttomuudesta sekä siitä että aurinkokuivattuja tomaatteja tai kanaa voisi olla aavistuksen verran enemmän. Salaatti on kuitenkin erinomaisen maistuva, terveellinen ja täyttävä ateriavaihtoehto suoraan kaupan hyllyltä.



4.5/5

1 kommentti: